• Michiel van Rijn, Sensei Imre van der Bijl en Mike Blansjaar

    Ermo Leenders

More Chi Martial Arts keert succesvol terug van Wereldkampioenschappen Kempo

29-04-2019, 18:44 | Lezersnieuws | Imre

Afgelopen week hebben Michiel van Rijn (29) en Mike Blansjaar (22) leerlingen van More Chi Martial Arts, Nederland vertegenwoordigd bij de Wereldkampioenschappen Kempo in Guadalajara in Spanje. Meer dan 600 deelnemers uit maar liefst 30 landen streden in verschillende disciplines tegen elkaar. De onderlinge sfeer was erg sportief en leuk.

De dagen waren lang, op de eerste twee dagen liep het toernooi uit tot half tien in de avond. Michiel en Mike moesten beide ruim twaalf uur wachten voordat zij hun partijen in het semi contact sparren konden vechten.

Maar wat hebben de deelnemers het goed gedaan:

Mike deed op twee onderdelen sparring mee: semi contact en full contact. Helaas verloor hij bij semi contact de eerste partij en werd hij daardoor meteen uitgeschakeld. Maar een dag later haalde hij zijn revanche: in een zeer mooi gevecht met een erg sterke tegenstander hield Mike erg knap stand en leek het gelijk op te gaan, totdat de tegenstander Mike naar de grond wist te brengen en in een nekklem kon krijgen. Mike kon niet anders dan aftikken en de wedstrijd was verloren. Toch leverde dit gevecht hem een bronzen plak op!

Michiel ging er natuurlijk voor om zijn wereldtitel in het semi contact sparren van vorig jaar te prolongeren. De eerste partij werd met gemak gewonnen, na een moeiteloze 5-0 was het snel gedaan. De finale bleek wat moeilijker. De tegenstander was groot, sterk en snel. Maar door rust en overzicht wist Michiel hem erg goed het hoofd te bieden. De finale werd in de laatste seconden beslist, de tegenstander won met 2-3, waardoor Michiel zeer terecht de zilveren medaille heeft gewonnen.

Naast Mike en Michiel uit Houten bestond het team van More Chi Martial Arts uit drie kinderen uit Zeist. Diederik van den Beuken (12) had tweemaal pech en viel buiten de prijzen. Annika van den Beuken won na een zwaar gevecht de bronzen medaille in het semi contact sparren en Samuel Leenders (11) won de zilveren medaille in het semi contact sparren.

De deelname aan de Wereldkampioenschappen Kempo in Spanje is voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van PD-Value, het bedrijf van Jeroen Elassaiss-Schaap, leerling van More Chi Martial Arts in Houten.