• eigen modelbaan

    Dirk Jan Oudshoorn

modelspoorvereniging Houten

26-07-2018, 21:05 | Lezersnieuws | Dirk Jan

Prachtige titel, maar helaas, die vereniging bestaat nog niet. Daar wil ik verandering in brengen. Voor al die mensen die niet continue gamen achter de pc: lang leve de modeltrein hobby!

Houten is gezegend met een prachtige zes wekelijkse modeltreinen beurs in de expo.  Een evenement dat keer op keer volle zalen trekt.  Er zijn dus klaarblijkelijk vele liefhebbers voor! Wat er in Houten aan ontbreekt is een vereniging waarvan de leden samen werken aan een modelbaan, bijvoorbeeld in de vorm van een modulebaan. Iedereen bouwt daarbij thuis of op de vereniging aan een stuk van de modelspoorbaan. Bij completering kan een dergelijke baan elders opgebouwd worden. Denk daarbij aan beurzen, spoorevenementen of bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen. Velen hebben wel materiaal maar geen ruimte om een serieuze baan op te bouwen. Ook ontbreekt het wel eens aan (een deel van) de benodigde kennis. Bouwen in clubverband aan een gezamenlijke baan kan een oplossing zijn voor dit probleem. Ik denk bijvoorbeeld aan een Nederlandse baan in de schaal 1:87 met als onderwerp  een deel van Houten en/of het spoorwegmuseum met omliggende sporen en scenery.

Vele disciplines komen hier samen. Houtbewerking, 3D printing, elektronica, scenerybouw etc, etc.

Dit ingestuurde stuk moet u lezen als een eerste inventarisatie om te onderzoeken of ik een einzelgänger ben of dat er meer zielen in Houten en omgeving zijn die zin hebben hun treinenhobby te delen met andere liefhebbers.

Bij gebleken interesse en een substantieel groepje mensen wordt de volgende uitdaging een locatie te vinden waar we onze hobby kunnen uitvoeren.

Eerst maar eens kijken wie er interesse in heeft. Mocht u een eventuele eerste kennismaking bij willen wonen dan kunt u dit kenbaar maken door een mailtje te sturen naar diedzjee55@gmail.com

Dirk Jan Oudshoorn