Mantelzorgers in het zonnetje

06-11-2017, 10:31 | Lezersnieuws | 'van Houten&co'

Op vrijdag 10 november wordt in heel Nederland aandacht besteed aan de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag schenken we extra aandacht aan iedereen die te maken heeft met de (langdurige) zorg voor een partner, kind, vriend of kennis met een (chronische) ziekte, beperking of hoge leeftijd.

In Houten zijn er zo'n 12.000 mantelzorgers (indicatie Mezzo 2015). Dat betekent dat we allemaal ten minste één mantelzorger zouden moeten kennen. De buurman die voor zijn dementerende vrouw zorgt. De moeder op het schoolplein wiens man kampt met een depressie. De caissière die direct uit haar werk naar haar ouders gaat om hen te helpen met het huishouden. Zo zijn er talrijke voorbeelden van mantelzorg te noemen, waarbij de intensiteit van het zorgen per geval verschilt. Veel van hen zullen zichzelf geen mantelzorger noemen, want 'dat doe je nou eenmaal voor een ander'. Misschien ben jij ook onbewust mantelzorger?

Mantelzorg is onbetaalbaar en daarom verdienen mantelzorgers onze waardering. Op vrijdag 3 november heeft het Steunpunt Mantelzorg Houten voor 40 mantelzorgers een lunch en workshop georganiseerd in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Het was een speciale middag met veel goede gesprekken en mooie momenten. Op zaterdag 11 november vindt de Waarderingsmarkt voor Mantelzorgers plaats in het gemeentehuis van Houten.

Meer informatie over mantelzorg, ondersteuning of de waarderingsmarkt? Kijk dan eens op www.vanhoutenenco.nl/mantelzorg