• Alle deelnemers

Lions verzamelen 15.000 euro met het beklimmen van Le Grand Ballon

15-05-2018, 10:08 | Lezersnieuws | anthon

HOUTEN Afgelopen zaterdag gingen de Lions met hun vrienden en familie voor het goede doel de 1424 meter hoge berg in de Vogezen Le Grand Ballon op. Deze hoogste berg 'in de buurt' was voor de fietsers, wandelaars en hardlopers misschien een sloper, maar zeker geen breker. Iedereen, van jong tot oud, heeft het gered en sommigen zelfs twee of drie keer. 

Het was prachtig weer en de deelnemers hebben zich heel erg ingespannen én uitstekend vermaakt. De start was in Willer-sur-Thur aan de voet van deze felle klim van bijna 16 kilometer met 1000 hoogtemeters. De snelste fietser deed er ruim een uur over, de hardlopers bijna 2 uur en de wandelaars rond de 4 uur.

Na de tocht waren er massages en heuse Nederlandse zang, waarbij Manuela het hoogtepunt vormde en de Fransen het geheel verbaasd, maar geamuseerd toekeken. De weergoden waren deze sympathieke fundraising activiteit zeer gunstig gezind. Stralende zon en lekker warm. De dag erna was het 12 graden kouder, regen en onweer. Gelukkig hoefden het gezelschap van 80 man/vrouw toen alleen maar terug te reizen.

Met de ingezamelde 15.000 euro door deelnemers, sponsoren en de spinning marathon zal een duofiets voor de Stichting Reinaerde worden aangeschaft. Tevens is, in samenwerking met de Gemeente Houten en andere initiatiefnemers, een nieuw kunstgras sportveld aan de Beusichemsetuin gerealiseerd dat binnenkort wordt geopend.

Dat al onder het motto: "Houten in Beweging". Met de fiets en het trapveldje en alle sportieve activiteiten op Le Grand Ballon is dat heel goed gelukt.