• deelnemers in de nieuwe shirts

    Claudia van Strijen

Lions beklimmen Le Grand Ballon voor het goede doel!

12-05-2018, 11:30 | Lezersnieuws | anthon

HOUTEN Met ruim 80 mannen en vrouwen gaat De Lions Club Houten voor het goede doel de Grand Ballon in Frankrijk beklimmen. Fietsend, wandelend en zelfs hardlopend gaan de Lions leden en hun vrienden deze uitdaging voor de tweede keer aan. Van de opbrengsten, 15.000 euro, sponsort de Lions een duofiets voor Stichting Reinaerde en een trapveldje in Houten.

De beklimming is met de fiets 16 kilometer lang en deze Elzas berg heeft een hoogteverschil van 1000 meter!. Sommige stukken zijn zelfs 9%. De wandelaars zijn ruim 4 uur bezig, de fietsers korter, maar zij gaan soms meer keren. Iedereen heeft zeer veel getraind op de zondagen en de speciale clinics. De jongste deelnemer is 12 en de oudste 76! De uitdaging is groot en iedereen heeft het 'pijn lijden' er graag voor over.

Deze foto is aan de vooravond van het vertrek. Enkele deelnemers hielpen met het inladen en hebben de speciaal ontworpen shirts met sponsoren al aan. In de auto zitten heel veel fietsen, vlaggen voor de finish en start. Voeding, walkie talkies, binnen- en buitenbanden, medische voorzieningen (er zijn twee artsen aanwezig), veel bananen, massagetafels, tenten. Uiteindelijk reizen er 80 man af naar deze berg die ook vaak in de Tour de France wordt beklommen! Zaterdag is de grote dag.