• Kunst bij Amadorra

    Dorothe Dijkhuis
  • Kunst in Theater aan de Slinger

    Jan Hendriks
  • Gezellige drukte in Theater aan de Slinger

    Jan Hendriks

Kunst en regen 21e Houtense Kunstfietsdagen

27-06-2016, 11:50 | Lezersnieuws | Kunst om de Hoek Jan Hendriks

Met de onthulling van het affiche van de Kunstfietsdagen opende Burgermeester Wouter de Jong op vrijdag 24 juni de 21e Houtense Kunstfietsdagen in Theater aan de Slinger.

Alvorens een ieder de expositie kon gaan bekijken werd afscheid genomen van Caroline van den Akker, die gedurende vele jaren de folders van de Kunstfietsdagen en de kunstgids heeft verzorgd

Tom Mulders, voorzitter van Kunst om de Hoek, overhandigde haar een doosje met daarin tekeningen met een dankwoord van de leden van Kunst om de Hoek.

Guy van Beek begeleidde het geheel met passende pianomuziek.

In totaal hebben 52 kunstenaars deelgenomen, waaronder een aantal gastexposanten. De centrale expositie in Theater aan de Slinger, waarin het afgelopen weekend ook een aantal voorstellingen werd gespeeld werd heel goed bezocht.

Veel kunstenaars exposeerden ook dit jaar weer samen.

In het voormalige politieburo exposeerden acht kunstenaars en was ook dit jaar weer de pop-up art store gevestigd.

In het Moluks Kerkelijk Centrum exposeerden een aantal kunstenaars van Kunst om de Hoek. Ook de leden Ars Peintura en de fotoclub Perspektief toonden daar hun werk. Nieuw dit jaar was Amadorra aan de Kruisboog waar zes kunstenaars exposeerden.

Ondanks het regenachtige weer en wat minder bezoekers dan tijdens de 20e Kunst Fietsdagen kan de organisatie terugkijken op een geslaagd weekend. Volgend jaar op 24 en 25 juni zijn de 22e kunstfietsdagen.