• 15 van de 200 jonge bazen die op 24 januari aan het roer gaan staan van zakelijk en politiek Nederland.

    JINC Baas van Morgen

Kinderen een dag de baas bij IT-bedrijf Solviteers

22-01-2019, 11:24 | Lezersnieuws | Suzanne

Basisschoolkinderen Nicky (11) en Rida (10) uit Utrecht hebben donderdag 24 januari de touwtjes in handen bij Solviteers. Zij nemen die dag de taken over van Algemeen Directeur Bas Ruijgers.

Het wordt een spannende dag voor Nicky en Rida. Zij worden in de ochtend op school opgehaald met een bedrijfsauto en vervolgens naar Solviteers in Houten gereden. Hier gaan zij aan de slag met verschillende leuke en pittige opdrachten, zoals de aansturing van de organisatie en het voorzitten van een managementoverleg.

Deze bijzondere actie is geïnitieerd door de organisatie JINC Baas van Morgen. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmbo-leerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Bas Ruijgers is enthousiast over het project en kijkt al uit naar de komst van de kinderen: “Of het hen helpt later ook directeur te worden weet ik niet, maar het geeft hen wel een flinke injectie zelfvertrouwen, een stoot energie en een kijkje in de keuken van een gaaf IT-bedrijf. Ze kunnen dan zien van binnenuit hoe Solviteers als bedrijf werkt. Daarnaast zullen de kinderen leuke interessante contacten opdoen en ontvangen zij een beloftekaart. Met dit kaartje mogen zij mij in de toekomst benaderen met een vraag gerelateerd aan hun loopbaan. Al met al is dit een heel gaaf project waar wij als Solviteers graag aan meewerken.”

Aan het einde van de middag gaan de kinderen samen met Bas naar de ‘JINC Baas van Morgen conferentie’ in Amsterdam. Extra bijzonder aan deze 5e editie is dat koning Willem-Alexander de conferentie op het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam bijwoont. Hier verzamelen ‘jonge en oude bazen’ zich na een dag hard werken om ervaringen uit te wisselen.

Met Baas van Morgen wil JINC , een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder

jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is in een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.

Ben jij benieuwd hoe de kinderen de dag als CEO bij Solviteers ervaren?  Je kunt ze donderdag volgen via de Instagram stories van Solviteers: www.instagram.com/solviteers/ .