Judoka's Groot Houten naar NK Judo

13-03-2017, 10:00 | Lezersnieuws | PR Judo Groot Houten

11 maart 2017. Op het Nederlands Kampioenschap Judo in de leeftijdscategorie tot 15 jaar hebben twee judoka's van team Top Judo Utrecht (TJU) het podium gehaald. Esmé Scherrenberg (Judo RyuRijkse, klasse tot 57kg) en Freek Hendriks (BVM De Meern, klasse -46kg) werden beiden verdiend tweede. Jasper Haarbrink (Judo Groot Houten, klasse -42kg) verloor in de herkansing de strijd om de derde plaats en werd knap 5e.

Carel van Schothorst en Irene Hesling van Judovereniging Groot Houten hebben goed gejudood maar wonnen helaas niet voldoende partijen om bij de finales te komen. Ze zijn er natuurlijk wel trots op tot de groep beste judoka's van Nederland te behoren. "Meedoen aan het NK Judo is echt heel bijzonder!", aldus Irene en Carel.

Top Judo Utrecht coaches Marcel Houtzager en Fred Sijnhorst kijken met trots naar de prestaties van hun team. "Alle twaalf judoka's van TJU hebben op dit Nederlands Kampioenschap uitstekend judo laten zien. Zij kunnen trots zijn dat zij aan het NK hebben deelgenomen. Uiteraard heeft dit kampioenschap met een zilveren medaille voor Esmee en Freek nog meer glans."