• Logo

    World Servants

Jongeren op werkvakantie in de zomer!

26-05-2016, 14:30 | Lezersnieuws | Tom Nusselder en Amarins van der Meulen

Wij zijn Tom (19 jaar, Houten) en Amarins (18 jaar, Tzum) en gaan in 2017 mee op werkvakantie met de organisatie World Servants.

World Servants is een organisatie die door middel van samenwerking met lokale partners bouwprojecten organiseert in Latijns- Amerika, Afrika en Azië.

Op werkvakantie ga je bouwen; klaslokalen/ leraren woningen/ na schoolse opvang/ klinieken. Verder wordt er elke ochtend kinderwerk georganiseerd en ga je in het weekend de cultuur meemaken.

Deze projecten zijn veranderd voor een community waarmee je bouwt, omdat mannen en vrouwen samenwerken, omdat ze met de opstart van de bouw geholpen worden en na ons verblijf ondersteund blijven zodat het gebouw wordt afgemaakt en in gebruik wordt genomen.

Deze projecten zijn veranderend voor de jongeren omdat ze de armoede verschillen zien, ze met de bevolking samenwerken en hen leren kennen, hen die glimlach op de kindergezichten kunnen brengen en zij een hechte tijd samen hebben doorbrengen.

Om deze projecten te kunnen financieren moet je een deelnemers bijdrage betalen, om deze te betalen gaan wij dit komende jaar verschillende acties houden.

Wij gaan ons eerst even voorstellen:

Mijn naam is Tom Nusselder, geboren in de provincie Utrecht. In Houten woon ik met mijn ouders, broertje en zusje. Binnenkort studeer ik af als cameraman en editor in Hilversum, na de zomer wil ik beginnen aan de opleiding: Media & Entertainment Management. In 2014 ben ik op Diaconale reis geweest naar Roemenië.

Mijn naam is Amarins van der Meulen, geboren in de provincie Friesland. In Tzum woon ik met mijn ouders, mijn zus woont samen en mijn broer woont op kamers. In juni 2017 studeer ik af, ik doe de opleiding sociaal cultureel werk en handhaving toezicht en veiligheid. In 2014 ben ik met World Servants naar Sierra Leone geweest, omdat ik graag vrijwilligers werk doe ga ik in 2017 weer.

De armoede die je ziet en het verschil wat je kan maken is prachtig om te zien en smaakte voor ons beide naar meer. We hebben zin om te bouwen aan verandering, te bouwen aan een iets mooiere wereld!

Wij publiceren dit om aan u, als gemeente, te laten weten dat wij dit gaan doen, zo bent u hiervan op de hoogte.

Wilt u meer informatie over ons project?

Dan kunt u mailen naar; worldservantstzum@gmail.com