• Vlnr. Rob Wildenbeest, Fred Peek, Jeroen Manschot, Joep de Boer, Dagmar van Essen en Bram van Hamersveld

    Deltasports'95

Jeroen Manschot ook succesvol als KNVB docent

09-03-2019, 12:26 | Lezersnieuws | evert

HOUTEN Buitengewoon trots waren 13 deelnemers van de KNVB opleiding verenigingsscheidsrechter deze week. In de kantine van het organiserende DELTASPORTS’95, ontvingen zij uit handen van KNVB Arbitrage docent Jeroen Manschot het KNVB diploma Verenigingsscheidsrechter. Vijf van hen zijn afkomstig uit Houten:  Dagmar van Essen, Joep de Boer, Fred Peek, Rob Wildenbeest (DELTASPORTS’95) en Bram van Hamersveld (vv Houten). Het was tot het laatst toe nog spannend. Toen het verlossende woord kwam dat zij de spelregeltoets ook allemaal voldoende had afgelegd, konden de bossen bloemen uit de emmers gehaald worden.

TROTS Rimco Viejou, scheidsrechtercoördinator van  DELTASPORTS’95,  was zeer trots op het eindresultaat. ,,Viejou: de cursisten denken altijd al over veel spelregelkennis te bezitten, maar dat valt toch tegen als men met de opleiding bezig is. Zelfs actieve spelers weten het vaak niet eens precies hoe het zit”. De deelnemers zijn in de vier cursusavonden heel actief bezig geweest met spelregeltoepassingen.” De voorbereiding daarop vonden thuis plaats met e-learning.

Eén van de cursusonderdelen was, naast de cursusbijeenkomst, ook het begeleiden van een aantal wedstrijden bij de eigen club. Jeroen  Manschot: ,, Met de spelregel verduidelijking en positie tips konden ze zelf mee aan de slag op het veld. Door je actiever en slimmer op te stellen, kun je meer zien hoe het spel verloopt en daarmee beter optreden. Daarmee vergroot je direct meer de acceptatie van je optreden.” Elke deelnemer had ook een praktijkbegeleider. Die volgde elke wedstrijd en besprak erna het ingevulde reflectieformulier ter lering. Viejou: ,,Zelf ervaren is tenslotte de beste leerschool. Het is heel motiverend als je deelnemers daarmee in zo’n korte tijd in hun kracht ziet groeien”.

GESLAAGD Rob Wildenbeest was als een van de geslaagden natuurlijk blij met het behaalde resultaat: ,,De tijd die het mij gekost heeft, was het meer dan dubbel waard. Ik heb veel geleerd, daar ga ik zeker weten heel veel profijt van hebben. En hoe leuk is het als je les krijgt van Jeroen Manschot, een scheidsrechter van het allerhoogste niveau? Dat is al een deelname motivatie op zich." Dagmar van Essen: ,,Zo die zit weer in de pocket, weer een volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het zijn van veldscheidsrechter is iets dat ik heel leuk vindt en je zo goed mogelijk inhoud wil geven. Daar draagt deze opleiding heel goed aan bij."