• De nieuwe Kinderraad Houten 2017-2018

    Rob Boomsma
  • De nieuwe Kinderburgemeester Yinte Tangelder

    Rob Boomsma
  • Vertrek Fietsgroep van de Kinderraden olv De Jong

    Rob Boomsma

Installatie van de nieuwe Kinderburgemeester en de nieuwe Kinderraad door Burgemeester de Jong

22-05-2017, 15:02 | Lezersnieuws | Rob Boomsma

Afgelopen zondag heeft Burgemeester de Jong voor het derde achtereenvolgende jaar de nieuwe Kinderburgemeester 2017-2018 van Houten, Yinte Tangelder geïnstalleerd en vervolgens ook de daaraan verbonden Kinderraad. Het gebeuren vond onder auspiciën van de Lions Club Houten onder grote belangstelling plaats op het Imkerspark waar dit weekend ook het Foodfestival BonAppetito plaatsvond.

Burgemeester de Jong ontving de Ambtsketen van de oude Kinderburgemeester Donna van Dijk, die haar opvolgster en nieuwe Kinderraad veel succes en veel plezier toewenste, want zij had het erg naar haar zin gehad en vond het bestaan van de Kinderraad in Houten heel nuttig en goed. Burgemeester de Jong sloot zich daarbij geheel aan en verraste Yinte met een paar Trucks en Tips, aangevuld met onder andere een Jasje waarin je opvalt en gezien wordt en een helmpje voor de veiligheid !! Uiteraard volgde de ambtsketen en daar stond ze, onze nieuwe Kinderburgemeester trots en zeer gemotiveerd, en alweer uit Schalkwijk !!

Vervolgens werd de nieuwe Kinderraad gevraagd het podium op te komen en die werden voorgesteld en uiteraard toegesproken. Op dit moment bestaat die in het totaal uit 15 leden en zijn ze afkomstig van 6 basisscholen, waaronder de Montessorie-school Vikingenpoort het sterkste is vertegenwoordigd.

Het geheel werd nog gevolgd door een foto-sessie voor het Podium en daarna begaven ze zich met z'n allen, inclusief een aantal oud-Kinderraadsleden, naar het startpunt van de 4-Dorpen Fietstocht. Lekker iedereen in beweging en als groep onder leiding van Burgemeester de Jong !! De aftrap vond plaats met het afschieten van twee Confettie Shooters. Daarna 25 kilometer door de gehele Gemeente Houten gefietst bij prachtig weer.

Al met al een heerlijk en gezellig evenement. Veel succes het komende jaar !!

Namens de begeleidingscommissie en de Lions Club, Rob Boomsma