• Met Handige Helden is het snel en makkelijk om een klus te plaatsen of op een klus te reageren

    Wim-Sander Roos

Iedereen kan een held zijn!

11-04-2018, 08:30 | Lezersnieuws | Diwos

Moeite met grasmaaien, ramen zemen, boodschappen doen, belastingpapieren invullen of andere taken? Www.handigehelden.nl is online. Vanaf nu kunnen hulpzoekenden hun hulpvraag indienen op de site van handige helden. Zo blijven klussen in en om huis niet liggen maar worden ze door buurtgenoten uitgevoerd.

Hoe word je een held? Geven om elkaar, omzien naar elkaar en contacten opbouwen, iedereen kan een held zijn. Specifieke vaardigheden zijn prettig, maar echt niet altijd nodig. Belangstelling tonen voor de ander kan al genoeg zijn. Ben je handig met gereedschap, in de tuin of met de computer? Dan kun je voor veel mensen in jouw omgeving van waarde zijn.

Hoe werkt handige helden? De hulpzoekenden en de helden schrijven zich online in. Iedereen heeft een eigen pagina op de website. De hulpzoekende meldt wat hij nodig heeft. De held vermeldt wat hij kan en wil doen. Helden kunnen zelf op klussen reageren. Hulpzoekende kunnen ook zelf een held benaderen. Het inschrijven voor zowel hulpzoekenden als de helden is gratis.

Na de match spreekt de hulpzoekende met de held zelf het tarief af. Het kan een gratis dienst zijn, maar kost maximaal € 15 per uur. De klus kan eenmalig zijn, maar kan een ook wekelijks of maandelijks karakter krijgen.

De held woont in de buurt. Hij kan snel op de stoep staan om kennis te maken, de hond uit te laten, koffie te drinken, op de kinderen te passen of een virusscanner te installeren. De mogelijkheden zijn divers. Iedere straat heeft daarom zijn eigen helden nodig.

Www.handigehelden.nl verbindt mensen aan elkaar. Omdat omzien naar elkaar de samenleving mooier maakt. Omdat iedereen een held kan zijn.