• Kasteel Schonauwen ligt midden in de nieuwbouwwijk De Steen

    Mijndert Knoot

Historische lezing over Houten-Zuid

18-02-2019, 10:01 | Lezersnieuws | marleen

Benieuwd naar de geschiedenis van Houten-Zuid? Kom dan donderdag naar de lezing in Schoneveld!

Op donderdag 21 februari a.s. organiseert WijkExpeditie Houten-Zuid een korte lezing over de geschiedenis van Houten-Zuid. De lezing wordt verzorgd door Bert van der Houwen, lid van de Historische Kring tussen Rijn en Lek. Hij zal een historisch perspectief geven op de verschillende locaties die de WijkExpeditie heeft gekozen voor het theaterevenement dat in september van dit jaar zal plaatsvinden. De lezing is in Cultuurhuis Schoneveld (Zonnehout 36) in Houten. De inloop is vanaf 20.00 uur, de lezing start om 20.15 uur.

In de WijkExpeditie Houten-Zuid worden cultuur en historie aaneengesmeed onder het thema ‘oude grond, nieuwe zielen’. De combinatie historie en cultuur is niet toevallig. Cultuur gaat over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Als je de grond in gaat, vind je sporen van lang geleden. Daarna kun je langzaam die geschiedenis ontrafelen. Dat is wetenschappelijk en ook een beetje romantisch. En er is veel te vertellen over de historie van Houten-Zuid, die zelfs teruggaat tot vóór de jaartelling. Maar ook veel van de geschiedenis is zichtbaar: archeologische opgravingen en historisch interessante gebouwen kregen een eigen, vaak markante plek tussen de nieuwbouw.

Ben je inwoner van Houten-Zuid en wil je meer weten over de historie van de plek waar je woont? En heb je interesse wat de WijkExpeditie Houten-Zuid nog meer te bieden heeft? Kom dan a.s donderdag!