• Léon Polman en Regina Berends

    Frank

Green Side, de Groene Afslag en de AltijdWerkplaats starten samenwerking voor meer lokale groene impact.

20-06-2019, 08:44 | Lezersnieuws | Léon

PERSBERICHT   

Green Side, De Groene Afslag en de AltijdWerkplaats starten vanaf 19 juni 2019 een lokaal ecosysteem in het Gooi waar duurzame notitieblokken worden geproduceerd. Gebruikt, eenzijdig geprint, papier wordt bij lokale bedrijven en scholen ingezameld, bij de AltijdWerkplaats ingebonden en lokaal bij De Groene Afslag verkocht aan bezoekers. 

Met dit concept van Green Side wordt per boekje maar liefst 37.5 liter water en 6.25 KWh bespaard. In totaal heeft Green Side op de standplaats Houten al meer dan 10.000 liter water en 2500 KWh bespaard. Van het bespaarde water kan er zo’n 250 keer gedoucht worden en van de energie kan een normale ledlamp 49 jaar (!) non-stop branden. Deze cijfers beloven nu al veel goeds voor de start in Laren!

Regina Berends van de AltijdWerkplaats omarmt het initiatief van Green Side: “De productie van de boekjes levert ons een nieuwe betekenisvolle en nuttige werkplek waarbij we laten zien dat circulair doen niet ingewikkeld hoeft te zijn.”

Over Léon Polman Green Side, een duurzame onderneming is opgericht door de 24-jarige sociaal ondernemer Léon Polman. Polman is genomineerd voor de 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland en gelooft dat je de wereld kunt veranderen door er anders naar te kijken. ‘Always look at the Green Side of life.’

Over de Groene Afslag De Groene Afslag is een multifunctionele ontmoetingsplek, waar het enthousiasme voor een duurzame toekomst centraal staat. Alles wat zij koken, bouwen, verhuren en organiseren, staat in het teken van de groene ommezwaai.

Over de AltijdWerkplaats  De AltijdWerkplaats streeft naar werk, altijd voor iedereen. Alle opgehaalde energie wordt vooral duurzaam, groen en sociaal ingezet waarbij speciale aandacht uitgaat naar het stimuleren van de diversiteit van de natuur. Zij werken vanuit hun hart en doen vooral. 
_______________________________________________________________________________________ NOOT VOOR DE REDACTIE Voor meer informatie over dit project of het inleveren van eenzijdig geprint papier: Léon Polman / Green Side / 06-12978295 Regina Berends / AltijdWerkplaats / post@altijdwerkplaats.nl / 06-11956214