Fietstocht langs wildplukplekken binnen Houten

07-08-2016, 09:41 | Lezersnieuws | Transition Town Houten

Nieuwsgierig naar de grote variatie vruchtdragende planten en bomen in de (Houtense) natuur?

Fiets dan zaterdag 20 augustus van 14:00 uur tot 16:00 uur mee met Eetbaar Houten.

Ontdek vruchten en noten uit je eigen omgeving.

Eetbaar Houten is een lokale werkgroep van Transition Town Houten die ijvert voor een grotere aanplant en het beter benutten van eetbare gewassen, struiken en bomen in onze gemeente.

De tocht begint om 14.00 uur bij plein 't Rond. De fietstocht zal binnen Houten blijven en is geheel gratis. Afhankelijk van de animo en eventuele voorkeur voor bepaalde gedeeltes binnen Houten splitsen we in meerdere groepjes. Elk groepje kan een gedeelte van Houten verkennen.

Ook dit jaar zal Ieta de Vrieze van de partij zijn en kan ze je van alles vertellen over de verschillende eetbare planten.

Tips:

- Het is voornamelijk de bedoeling te ontdekken waar alle eetbare planten en bomen zich bevinden, niet om deze leeg te eten of te plukken!

- http://onshouten.nl/cultuur/item/7019-fietsen-langs-houtense-wildplukplekken

- http://onshouten.nl/cultuur/item/7148-wildplukplekken-in-houten

- Om het radio-interview van 1 september 2015 met Ieta de Vrieze en Monique Twijnstra te beluisteren zie hier: http://omroephouten.nl/houtenfm/kracht-van-houten/article/11215027/de-kracht-van-houten-de-uitzending-van-1-september-2015/#

- Kijk voor pruimen, lindebloesem, beukenootjes, vlierbessen, bramen, peren, brandnetels, appels en nog veel meer op Oogst Wildpluk route.

- Kijk ook eens op de website: www.plukdestad.nl

Meefietsen? Geef je vóór 18 augustus op via een mail naar: TTHouten@gmail.com

https://tthouten.wordpress.com/

https://www.facebook.com/TransitionTownHouten/