• Britt du Pree (rechts) met teamgenoot Emily Schut

    F van Batenburg

Britt du Pree en Nederlandse meisjes t/m 12 derde in Rusland

09-02-2018, 13:38 | Lezersnieuws | Ferry

KHANTY MANSIYSK (RUS), 26-28 JANUARI. UGRA Tennis Arena.

Van 26-28 januari 2018 heeft Britt du Pree van TC Atalanta/TV De Doordraaiers en trainend bij BK tennis in Doorn  samen met Emily Schut en Rose Marie Nijkamp deelgenomen aan de kwalificaties van de Wintercup voor meisjes t/m 12. Tijdens de Wintercup spelen kinderen van diverse leeftijdscategorieën in vier zones in Europa tegen elkaar om zich te kwalificeren voor de finale, die van 9-11 februari in Groot-Brittannië zal worden gehouden.

In de kwart finale speelde Nederland tegen Georgië werd met 3-0 gewonnen waarbij Britt haar single met 6-0 6-3 van Mariam Shevardenidze won.

In de halve finale troffen de Nederlandse meiden de favoriet voor de eindzege en tevens het gastland, Rusland. Deze bleken letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Uiteindelijk werd met 0-3 van de Russinnen verloren waarbij Britt samen met Rose Marie ondanks met 0-6 3-6 verloren van Alisa Pozdnyakova en  Anastasia Yaschenko.

Uiteindelijk werden de Nederlandse meiden nog derde in de kwalificatie door met 3-0 van Cyprus te winnen waarbij Britt haar single met 6-2 6-1  van Anna Demirtzi won en de dubbel met Rose Marie met 6-0 6-1 van Anna Demirtzi  en Christiana Sevastou werd gewonnen. Dit was echter net niet voldoende om de finale te bereiken, maar zijn de meiden wel een enorme ervaring rijker. Met name het een hele week van huis zijn zonder ouders met twee lotgenoten en een trainer, een lange vliegreis waarbij de nacht werd overgeslagen, vier uur tijdsverschil, het verblijven en eten in een hotel, trainen en rusten van onschatbare waarde was voor 11-jarigen en ouders!