• De zonovergoten drukbezochte kramen van De Boekenmarkt Amnesty Houten

    Liesbeth Aveling

Boekenmarkt Amnesty Houten geslaagd

09-07-2018, 14:59 | Lezersnieuws | Amnesty-groep

Zaterdag 30 juni is de jaarlijkse Boekenmarkt Amnesty Houten geweest. Met dank aan het prachtige weer en aan alle kopers is er een bedrag voor het werk van Amnesty opgehaald van € 5.500,00.

Twintig vrijwilligers hebben er maanden naar toe gewerkt met boeken inzamelen, selecteren en sorteren: de Boekenmarkt Amnesty Houten. Uiteindelijk zijn er 230 dozen op pallets aangevoerd door Van Rooy Transport uit ‘t Goy naar  de kramen nabij het winkelcentrum Het Rond te Houten. Met goede boeken, zoals bezoekers meldden: de een zei “Wat een goede kwaliteit hebben jullie ook dit jaar weer” en een ander complimenteerde “Met die uitstekende sortering kan je gericht zoeken, heel fijn”.

Even lekker snuffelen werd dan al gauw een half uur rondkijken en kopen. En dit jaar voor het eerst was ook PIN-betaling mogelijk. Het resultaat mocht er dan ook zijn: er werd € 5.500,00 opgehaald voor het werk van Amnesty, wereldwijd en in Nederland, dat geheel afhankelijk is van particuliere bijdragen. Amnesty Houten meldde dan ook blij te zijn met zoveel boekeninleveraars en boekenkopers. Er wordt nog steeds véél gelezen. De volgende Boekenmarkt is in juni 2019.