In beweging met Qigong

09-11-2018, 10:06 | Lezersnieuws | Fleur

Elke vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur geeft docent Edwin Dorff les in Qigong. Maar wat is Qigong eigenlijk precies? Qigong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qigong oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong oefening kan ook statisch zijn waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen. Door deze combinatie wordt de bewustwording van het eigen lichaam vergroot. Het verbetert het evenwichtsgevoel,  de ontspanning, coördinatie, en de algehele doorstroming in het lichaam. Dat dit weer een positief effect heeft op het verminderen van stress, drukte en spanning spreekt eigenlijk voor zich.

Wil je een keertje komen kijken? Of een gratis proefles volgen? Je bent van harte welkom bij ‘van Houten&co’ aan het Onderdoor 160 (2e verdieping).

Aanmelden kan via www.vanhoutenenco.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij Cursus&co. Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur bij ‘van Houten&co’, Huis van Houten, Onderdoor 160. Tel. (030) 7001 525 of e-mail: cursusenco@vanhoutenenco.nl. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.