• 63 zonnepanelen dak Wereldwijs

    René Tips

Basisschool Wereldwijs wekt zelf zonnestroom op!

14-04-2019, 20:13 | Lezersnieuws | René

Basisschool Wereldwijs in Houten heeft dinsdag 2 april 63 zonnepanelen op het dak van hun school in gebruik genomen. De zonnepanelen werden mede mogelijk gemaakt door de CO2 Bank Utrecht die Stichting Fluenta (gebouwbeheer) ondersteunde in het proces voorafgaand aan de plaatsing van de zonnepanelen.

René Tips, directeur Wereldwijs, vindt het belangrijk dat hij met zijn school op deze manier ook zijn bijdrage levert aan het tegengaan van klimaatverandering. “Zonnepanelen plaatsen op het dak was een logische stap. Zo geven we ook het goede voorbeeld aan de kinderen die we ook opvoeden op gebied van duurzaam gedrag.”

Vanwege de grote vraag naar zonnepanelen, moest de school een jaar wachten, maar dat is beloond. Stichting Fluenta kreeg ondersteuning van de CO2 Bank Utrecht. Deze stichting adviseerde de schoolleiding in het proces dat vooraf ging aan de plaatsing, zo konden de juiste partijen benaderd worden, offertes beoordeeld en subsidies aangevraagd worden.

Via de CO2 Bank Utrecht kunnen bedrijven hun uitstoot van het broeikasgas CO2 compenseren door te investeren in schone energie en energiebesparing – binnen de provincie Utrecht.