• lotenverkoop langs de deur

    onbekend

50e Zonnebloemloterij van start

29-04-2019, 12:00 | Lezersnieuws | Maria

Half april is voor de 50e keer de Zonnebloemloterij van start gegaan. Zonnebloem Ambassadeur Frans Duijts ontving uit handen van directeur Marc Damen het allereerste Zonnebloemlot. Vanwege het jubileum is het prijzenpakket extra spannend. Op maandag 7 oktober vindt de trekking plaats.

Vrijwilligers van de Zonnebloemafdelingen komen met de loten langs deur. De loten kosten twee euro per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem fantastische activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij. Een gedeelte wordt besteed aan bijvoorbeeld de aangepaste vaarvakanties. Jaarlijks genieten 2.800 mensen met een lichamelijke beperking van een vaarvakantie met MPS de Zonnebloem. Maar een groot gedeelte van de opbrengst gaat naar de plaatselijke afdelingen, zodat uitstapjes in de eigen regio kunnen worden georganiseerd.

Prijzenpakket Dit jubileum jaar maakt u niet alleen kans op de bekende 15.000 euro, maar zijn er 5 extra jubileumprijzen te winnen, waaronder een auto en een weekendje weg in een Landal Greenparks. Ook zijn ze in de race voor andere mooie prijzen, zoals een iPad, een saunaverwendag bij Thermen of een vakantie op Ameland van Qurios, of een leuk dagje naar Ouwehands Dierenpark en Madurodam.

Trekking De trekking van de loterij vindt plaats op maandag 7 oktober 2019. Zonnebloemloten kosten twee euro per stuk. Belangstellenden kunnen die tot 27 september ook bestellen op www.zonnebloem.nl/loterij. Hier is ook meer informatie te vinden over het prijzenpakket.

Er kan zoveel meer dan je denkt De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, dagjes uit en aangepaste vakanties. Met 1.100 lokale afdelingen is de Zonnebloem actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. Als kennispartner in toegankelijkheid werkt de Zonnebloem aan het toegankelijker maken van vrijetijdslocaties. Ook heeft de Zonnebloem rolstoelhuurauto’s, verdeeld over Nederland. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”