Zomerworkshop Werken Met Eigen Ervaring

31-07-2018, 16:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 16 augustus 2018, 13:00 tot 14:30

Locatie:

Onderdoor 158
De Uitdaging
Houten

Inhoud van de WMEE training De training kent 12 bijeenkomsten, verdeeld over drie blokken. In de zomerworkshop kun je ervaren hoe de training ongeveer in elkaar zit en laten we je kennismaken met verschillende onderdelen uit de training. Zodat je kunt onderzoeken of dit een training is die bij jou past of niet.

Blok 1: in dit blok staat het eigen verhaal centraal. Het doel is om je bewust te worden van de bouwstenen van ervaringskennis. Wat heeft je geholpen en wat niet? Je leert hoe het is om je ervaringen te delen. Daarnaast krijg je oog voor verschillen en overeenkomsten in de ervaringen van mensen met verwante problemen. Blok 1 wordt afgesloten met een verkenning van de begrippen herstel en ervaringsdeskundigheid.

Blok 2: gaat over werksituaties, ofwel de functies waarin met ervaringsdeskundigheid wordt gewerkt. In drie lessen komen gastdocenten die als ervaringsdeskundigen werkzaam zijn vertellen over hun werk. Zij vertellen over hun meerwaarde en de moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen in hun ervaringswerk.

Blok 3: In dit laatste blok maak je kennis met de vaardigheden van ervaringswerk en gaan we oefenen met de vaardigheden die van pas komen in dit werk. Denk aan presenteren, vragen stellen en omgaan met meningsverschillen.

Voor wie Voor iedereen die ervaring heeft met psychische ontwrichting en de gevolgen daarvan. Voor mensen die willen onderzoeken of en hoe ze hun eigen ervaring willen inzetten ten behoeve van anderen.

De workshop en training worden verzorgd door twee ervaringsdeskundigen. Aanmelden kan via de website, e-mail en telefonisch of persoonlijk tijdens de inloop.

Wanneer en waar: Donderdag 16 augustus van 13.00 tot 14.30

Inspiratiehuis De Uitdaging Onderdoor 158, 3e verdieping, 3995 DX Houten Telefoon: 06-83802804 http://www.deuitdaginghouten.com peersupporthouten@lister.nl