• Poster voorstelling A Writer's Mind

    Mijke Konijn

A Writer's Mind

23-10-2017, 16:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 5 november 2017, 00:00 tot 15:00

Locatie:

De Slinger 40, Houten
Theater aan de Slinger
Houten

Wat gebeurt er in het hoofd van een schrijver? Soms vloeien de letters en zinnen zomaar vanuit het hoofd op papier, terwijl de schrijver op een ander moment getergd wordt door een writersblock. "A Writer's Mind" is een prachtige dansvoorstelling over het werkproces van een schrijver.

Letters, woorden, zinnen, typemachines, een writers block, bookcovers en natuurlijk het uiteindelijke resultaat worden op een creatieve manier verbeeld in dans.

Stichting OVKB Producties organiseert op 5 november 2017, evenals in 2016, een bijzondere voorstelling in Theater aan de Slinger te Houten waar de selectiegroepen van Dansstudio Olga van Koningsbrugge samen zullen optreden met musici van Stichting Cugnon Project.

Het multidisciplinaire project "A Writers Mind" is in samenwerking met de Amersfoortse schrijver, dichter en theatermaker David van den Bosch tot stand gekomen.

Naast de dansers van de Houtense dansschool zal ook een zestal ex-leerlingen, die nu aan één van de balletacademies studeren, optreden. Eén van hen is de Houtense Femke Feith die naast Igone de Jongh als de jonge Mata Hari bij Het Nationale Ballet in de Stopera zal schitteren.

Voor de productie "A Writer's Mind" zal onder leiding van de, in Houten wonende kunstenares en docent aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, Maurille de Smalen, een decor ontworpen- en gemaakt worden. Voor dit decor zijn veel, zeer veel boeken ingezameld. Deze decorstukken zullen na de voorstelling in samenwerking met het "Taalhuis" een goede bestemming vinden.

Merel Naaijkens is verantwoordelijk voor het gehele concept, idee en artistieke leiding. Merel is een getalenteerde creatieve choreografe en regisseur. De in 2016 opgevoerde multidisciplinaire voorstelling 'Bach Danst" is tevens van haar hand.

De voorstelling A Writer's Mind wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.