• Graffiti Workshop

    Delia Counotte

Vaderdagactiviteiten, Rondje Kunst én Rond Martre in winkelcentrum Het Rond op zaterdag 17 juni

09-06-2017, 10:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 17 juni 2017, 12:00 tot 16:00

Locatie:

Het Wed , Houten
Winkelcentrum Het Rond
Houten

Op zaterdag 17 juni staat winkelcentrum Het Rond in het teken van allerlei leuke activiteiten! Alle activiteiten vinden plaats tussen 12:00 en 16:00 uur.

Vaderdag

Op zondag 18 juni worden alle vaders weer in het zonnetje gezet tijdens vaderdag! Ga jij op zaterdag 17 juni naar winkelcentrum Het Rond om de laatste aankopen te doen? Dat is een goed idee: er zijn namelijk allerlei leuke activiteiten rondom vaderdag! Zo staan de Valentino Barbers on Tour in het overdekte gedeelte van Het Rond. Neem je vader tussen 12:00 en 16:00 uur mee voor een baard trim- of scheerbehandeling van een gespecialiseerde barbier.

Is jouw vader een autoliefhebber? Ga dan naar het middenplein van het winkelcentrum en kom stoere auto's kijken. Daar staat Auto Voskuilen met een aantal mooie auto's: een Tesla, Renault Twizzy én een Porsche.

Opening Rondje Kunst én Rond Martre

Naast alle activiteiten rondom vaderdag, start vanaf zaterdag 17 juni ook het jaarlijkse Rondje Kunst. Dit evenement wordt feestelijk geopend door wethouder Michiel van Liere. Rondje Kunst is dé expositie van kunstenaars in de etalages van het Houtense winkelcentrum en is een samenwerking met Educatie aan de Slinger, Kunst om de Hoek en Ars Peintura. Alle kunstwerken zijn tussen 17 juni en 1 juli te bewonderen in het winkelcentrum. Naast de feestelijke opening van Rondje Kunst, vindt op zaterdag 17 juni ook Rond Martre plaats. Deze laatstgenoemde activiteit is een knipoog naar het Parijse Montmartre. Alle festiviteiten vinden plaats op Het Wed. Hier is tussen 12:00 en 16:00 uur van alles te beleven: er is een muzikant aanwezig die je in de Franse sferen brengt met zijn chansons. Tevens kun je een karikatuur van jezelf laten tekenen.

Dankzij verschillende Houtense kunstenaars is het pleintje op Het Wed omgetoverd zoals in het Parijse Montmartre. Alle kunstenaars hebben een eigen kraam waarin ze hun kunst tentoon stellen, verkopen of een workshop geven. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld deelnemen aan een graffiti workshop waarbij zij hun eigen schilderij gaan maken. De eerste 40 panelen zijn gratis, daarna kan er worden deelgenomen tegen een kleine vergoeding.