• feestelijke opening in Wijkcentrum Schoneveld

    Ben Smits

Repaircafé Houten

29-12-2017, 17:21 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 januari 2018, 10:00 tot 13:30

Locatie:

Zonnehout 36, Houten
Wijkcentrum Schoneveld
Houten

De feestdagen van december 2017 liggen weer achter ons en in 2018 start Repaircafé Houten weer met nieuwe energie. Op 13 januari gaan de Repaircafé deuren om 10:00 uur weer open in Wijkcentrum Schoneveld. Houtense inwoners zijn dan welkom met de spullen die ze graag een tweede leven willen geven. Tot 13:30 uur kunt u komen.

2017 was een goed jaar, er kwamen om en nabij de 600 klanten met defecte spullen. Grofweg 65% daarvan ging blij naar huis met een gerepareerd apparaat, kledingstuk, of speelgoed of iets anders. De variatie van aangeboden spullen is groot. In september 2017 verhuisde Repaircafé Houten naar Wijkcentrum Schoneveld en dat blijkt een goede keuze te zijn. Er is voldoende ruimte om te werken, voor klanten zijn er tafels en stoelen voldoende, in de keuken kan men koffie of thee bestellen en er is ruime parkeermogelijkheid. Repaircafé Houten hoopt dat ook in 2018 en daarna nog steeds van deze locatie gebruik kan worden gemaakt.

Het vrijwilligers bestand breidde zich in 2017 uit. Inmiddels zijn 33 vrijwilligers op roterende basis actief en nog steeds tonen andere handige Houtenaren interesse om zich aan te sluiten. Vrijwilligers met specifieke kunde of kennis zijn uiteraard nog steeds van harte welkom. De huidige vrijwilligersgroep bestaat uit naaisters, elektrotechnici, elektronici, computer deskundigen, een klokkenmaker en software experts.

Er wordt een veelheid aan spullen ter reparatie aangeboden. Veel huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers, koffiezetters, keukenmachines en nog veel meer. Ook video en audio apparatuur en lampen worden regelmatig aangeboden. De naaisters krijgen bijvoorbeeld kleding die vermaakt of gerepareerd moet worden. En de klokkenmaker repareert behalve klokken ook andere fijnmechanische spullen.

Al met al is in de afgelopen 6,5 jaar dat het Houtense Repaircafé actief is bewezen dat Houtense inwoners duurzaamheid en hergebruik steeds hoger in hun vaandel hebben staan. Het milieu vaart daar wel bij. Voor vragen aan Repaircafé Houten of over het Repaircafé initiatief kan gemaild worden naar: repaircafe.houten@gmail.com . Maar men is natuurlijk ook welkom op 13 januari.