• Poster Rendez-vous

    NTs
  • Banner Rendez-vous

    NTs

Rendez-vous aux jardins

23-05-2018, 10:37 | Lezersnieuws | Helma Sjamaar

Datum:

zaterdag 2 juni 2018, 12:00 tot 21:00

Locatie:

Molenpad 5
De Pullenhof
SchalkwijkTull en 't Waal

Op 1, 2 en 3 juni 2018 vindt het eerste Nederlandse landelijke tuin & park evenement Rendez-vous aux jardins | Tot ziens in de tuin plaats.

In Frankrijk is Rendez-vous aux jardins, een initiatief van het Franse ministerie van cultuur, al 16 jaar een succes. Tuineigenaren stellen het eerste weekend van juni hun tuin of park open en organiseren extra activiteiten zoals rondleidingen, lezingen, avondopenstellingen, kinderactiviteiten of concerten. De vrijdag is bedoeld voor schoolklassen.

Doel van Rendez-vous aux jardins|Tot ziens in de tuin is de ontmoeting en uitwisseling tussen bezoekers, ontwerpers en mensen die in de tuin werken. Deelnemende tuinen en parken vari?ren van een particuliere tuin tot een bekend (dieren)park als Artis, en van historisch tot modern.

In Nederland bestaan al wel regionale tuinendagen, maar dit landelijke evenement is nieuw. In het kader van het Europees erfgoedjaar 2018, vindt Rendez-vous aux jardins tegelijkertijd ook plaats in Duitsland, Walloni? (Belgi?), Kroati?, Hongarije, Ierland, Estland, Litouwen en Slowakije.

De Nederlandse editie wordt ge?nitieerd door de Nederlandse Tuinenstichting (NTs) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Partners die het initiatief steunen zijn het Gilde van Tuinbazen, Paleis het Loo, de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) en Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL). Dit jaar is een pilot jaar. De Nederlandse Tuinenstichting is voornemens om van Rendez-vous aux jardins|Tot ziens in de tuin een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Ook De Pullenhof in Schalkwijk doet mee. De tuin is open op zaterdag 2 juni van 12.00-21.00 uur. Een unieke kans om deze tuin in de avonduren te bezoeken. Er hangt dan een heel andere sfeer dan overdag. Toegang ? 2,- (incl. consumptie) ? voor leden van de NTs is toegang op vertoon van de ledenpas gratis. Kijk voor meer informatie over open tuinen in Nederland en de rest van Europa op de agenda via www.rendezvousauxjardins.fr.

Noot voor de pers: Voor vragen kunt u terecht bij: Monique van Wegen, hoofd bureau van de Nederlandse Tuinenstichting, info@tuinenstichting.nl, tel. 020-6235058 (ma, di, wo van 10.00 tot 13.00 uur) Carien van Boxtel, bestuurslid Nederlandse Tuinenstichting, info@carienvanboxtel.com, 06-24686111

Voor meer informatie over De Pullenhof kunt u contact opnemen met Helma Sjamaar, tuinvrouw, info@depullenhof.nl , tel. 06-51288201, www.depullenhof.nl.