• Moeder ruilt speelgoed

    Elif Algu

Recycle Sint: Ruilen is het nieuwe kopen

07-11-2018, 20:51 | Lezersnieuws | Marijke van Tiggelen

Datum:

donderdag 15 november 2018, 19:00

Locatie:

Notengaarde 3
Nieuwoord
Houten

Recycle Sint: Ruilen is het nieuwe kopen. Hoe je van jouw Sinterklaasinkopen weer een feestje maakt!

Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseert Buurtgezinnen in Houten een Recycle Sint op donderdag 15 november. Locatie: Notengaarde 3 in Houten.

Marijke van Tiggelen, coördinator Buurtgezinnen en initiatiefneemster van de speelgoedruilmarkt in Houten, vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. ‘Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die enorme speelgoedberg in je huis verkleinen.’

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau ‘Branding A Better World’ is het hier mee eens. Algu: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt in Houten vindt plaats op donderdag 15 november op de Notengaarde 3 (boerderij Nieuwoord). Ouders kunnen speelgoed komen inleveren van 19.00 – 19.30 uur, een kopje thee / koffie met wat lekkers drinken en vanaf 19.45 uur kan het ruilen beginnen. Bij elk stuk speelgoed krijg je een waardebon. Je kunt die weer inruilen tegen ander speelgoed. Speelgoed dat overblijft gaat naar een passend goed doel. Bekijk recyclesint.org voor meer informatie en updates.