PA-markt voor tweedehands licht en geluid

25-01-2018, 11:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 17 februari 2018, 10:00 tot 15:00

Locatie:

Meidoornkade 24, Houten
EXPO Houten
Houten

Wie had het kunnen bedenken dat het samenbrengen van 19 bedrijven in 1998 voor de verkoop van tweedehandse professionele licht- en geluidsapparatuur zou leiden tot één van Nederlands langst lopende beurzen op muziekgebied. Daar waar andere beurzen na enkele jaren het niet meer konden volhouden, gaat de PA-markt door !

Op 17 februari 2018 staat de volgende editie op de agenda. Organisator Jan-Peter Geertman van Companion Events heeft al veel standplaatsen verhuurd, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar voor zowel bedrijven als particulieren.

De kracht van de PA-markt is toch wel dat er veel gebruikte apparatuur van de grote en kleine verhuurbedrijven te koop aangeboden worden. Soms tegen een serieuze prijs omdat het nog in een heel goede staat is, maar ook soms tegen een bedrag waarvan je zou zeggen dat het niet kan. De keuze is erg groot en varieert jaarlijks van microfoonkabel tot krachtstroomverdeelkast en van een zwaar gebruikte microfoon tot een nog in bijna nieuwstaat zijnde mengtafel. Luidsprekerkasten die echt alle zalen van Nederland hebben gezien tot collectors-items.

Kopen op internet is vaak een teleurstelling. Dat de bezoekers graag willen zien wat ze kopen is dan ook één van de sterke punten van de beurs. Zien, voelen, testen, het kan allemaal op de PA-markt. Defecte materialen kom je bijna niet tegen, tenzij het strikt vermeld staat. En zelfs dan kan het lucratief zijn. Een baskast met één los draadje, een lichteffect met een kapotte zekering, het komt voor en dan heb je een koopje. Datzelfde internet is nu één van de belangrijkste communicatiemiddelen voor de organisatie, de deelnemers en de bezoekers. Op de Facebookpagina volgen zo'n 6000 geïnteresseerden de voortgang.

Voor deze 22e editie zal de hal van 2000 m² gevuld worden door vele bedrijven uit Nederland, België en Duitsland. Evenals de voorgaande jaren is op de vrijdagavond voor de beurs al een preview van de opgebouwde stands op Facebook te zien. Een levendige discussie speelt zich dan al af op de verschillende internetfora. Op zaterdagmorgen is het dan vanaf half negen al dringen bij de voordeur voor de bezoekers uit heel Europa en pas om tien uur gaan de deuren open. Wie het op afstand wil bekijken kan op de website naar een webcam kijken.

Entreetickets aan de kassa kosten € 10,00 p.p.