• naaimachine

    Marja Macville
  • beweeg en verf

    anika garcia
  • verven

    Marja Macville

Omgaan met de naaimachine (cursus)

15-11-2018, 13:30 | Lezersnieuws | Marja Macville

Datum:

dinsdag 22 januari 2019, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Spoorhaag 101
the Work-Shop
Houten

Is het jouw verlangen om je eigen kleding te kunnen naaien? Kom dan leren “Omgaan met de naaimachine”, op vier dinsdagavonden deze winter (22 januari, 5, 19 en 26 februari).

Aan de orde zullen komen de basiskennis van naaimachines (inrijgen, stikken, zigzaggen), basisbegrippen, het lezen van en werken met een patroon en het spelden, knippen en naaien van stof. Aan het eind van de cursus ga je naar huis met een zelfgemaakte sloof (schort met bovenstuk).

Je mag je eigen naaimachine meebrengen, en er zijn ook voldoende machines aanwezig om mee te oefenen. We werken in een groep van maximaal zes cursisten.

Bij inschrijving kun je een starterspakketje bestellen van een meetlint, tornmesje, draadsnijder, doosje glaskopspelden en rijggaren à € 17,50. Dit ligt dan voor je klaar op de eerste avond.

Bij de cursusprijs zijn koffie, thee en lekkers erbij en een “handout” inbegrepen, evenals het gebruik van naaimachines, stof, en garen.

Later in de winter zal een vervolgcursus starten, waarbij je kunt kiezen uit het maken van je eigen gevoerde rok of een gevoerde shopper met rits. In deze cursus is een gezamenlijk bezoek aan de Utrechtse lapjesmarkt opgenomen, op een tussenliggende zaterdagochtend.

Deze cursus kwam tot stand mede door een bijdrage van het Duurzaamheidsfonds.

HET IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK JE VOOR DEZE CURSUS IN TE SCHRIJVEN, want hij is volgeboekt. Je kunt je interesse aangeven met een mailtje naar info@the-work-shop.nl. Bij voldoende belangstelling bieden we deze cursus opnieuw aan. Meer informatie: http://www.the-work-shop.nl/workshops/naaimachine