• Knotten tussen het riet

    Jaap ten Boer

KNOTTEN LANGS DE ACHTERDIJK IN SCHALKWIJK

05-01-2018, 20:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 januari 2018, 09:30 tot 15:00

Locatie:

Achterdijk 27, Schalkwijk
Weiland en rietplas rond Achterdijk 27
Schalkwijk

Op zaterdag 13 januari 2018 gaat de knotgroep Houten knotten bij de fam. Bleuten, Achterdijk nr. 27 in Schalkwijk. Aanvang vanaf 09:30 uur. Rond de woning is een groot terrein met een rietplas, wilgen en andere bomen; er wordt geknot en gesnoeid; het hout kan hier niet meegenomen worden; de takken worden tot takkenrillen verwerkt. Een kleine ploeg gaat naar de Pothuizerweg om daar 3 grote/oude wilgen te knotten; hier kan het dikke hout wél meegenomen worden. De knotgroep zorgt voor koffie, soep en frisdrank; neem ook zelf wat te eten en te drinken mee. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig, maar u kunt ook eigen materiaal meenemen. Het terrein is zeer nat; draag stevige schoenen of laarzen met een goed profiel en stevige (regen)-kleding. Voor meer informatie: coördinator knotgroep Houten, Jaap ten Boer, 06-10.715.867, email: j.tenboer@kpnmail.nl

Route:

De locatie is per fiets als volgt te bereiken: Houten richting Schalkwijk, brug over't Amsterdam-Rijnkanaal over en rechtdoor richtingspoorwegovergang Jhr. Ramweg, oversteken en linksaf de Tedwijkseweg op; deze uitrijden tot de Achterdijk, hier linksaf en na ca. 400 mtr. is de locatie (vlakbij de spoorwegovergang) bereikt.

auto: Houten richting Schalkwijk, rechtdoor rijden richting Lekdijk; 100 mtr. vóór de Lekdijk rechtsaf de Pothuizerweg op; deze uitrijden, spoorwegovergang oversteken; na 200 mtr. is de locatie aan de linkerhand: er staan borden om de locatie aan te geven.