• Eiland van Schalkwijk

    Alie Feijen

IVN wandeling Eiland van Schalkwijk

12-04-2018, 20:51 | Lezersnieuws | Margriet van der Sloot

Datum:

zondag 22 april 2018, 14:00

Locatie:

Lekdijk 58
Fort Honswijk
SchalkwijkTull en 't Waal

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 22 april een wandeling door het mooie buitengebied van het Eiland van Schalkwijk.

We wandelen door weilanden, langs een lint van boerderijen en de forten en kanalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De route gaat ook door het Verdronken Bos, waar een 300 meter lange vlonder is aan gelegd, langs het Elpad met oude hoogstam boomgaard en door het Waalse bos. Voor deze wandeling zijn stevige schoenen aanbevolen.

Voor deze IVN-wandeling verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack?s Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). Hier vertrekken we per fiets om 13h30 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de wandeling gaan. De wandeling start om 14h00 op parkeerplaats Waalse Bos, bij fort Werk a/d Waalse Wetering aan de Waalseweg t/o huis nr 22 in Tull en ?t Waal.

Deelname aan de wandeling is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids: Alie Feijen, tel. 030 6033344.