• Ook voor kledingreparaties kunt u bij ons terecht

    Repaircafé
  • En wat dacht u van speelgoed?

    Repaircafé

Het Repaircafé is zaterdag a.s. weer open en heeft iets nieuws te melden

04-02-2017, 13:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 11 februari 2017, 10:00 tot 13:30

Locatie:

Putterhaag 2, Houten
Krachtfabriek
Houten

Repaircafé Houten

NB: Uitbreiding van onze diensten: Oude smartphones!

Misschien zoekt u een goed doel voor een oude smartphone? Heeft u er nog één ergens in een laatje liggen? Wil u daar een mooie bestemming voor? Dan kunnen wij u daarbij helpen. Of de telefoon het nog doet of niet is niet belangrijk. Door hem bij Repaircafé Houten in te leveren kunt u er iemand mee helpen.

Repaircafé Nederland is in samenwerking met het gerenommeerde reparatiebedrijf ReplaceDirect een project gestart om oude, al dan niet defecte, smartphones een nieuwe bestemming te geven. En natuurlijk doet Repaircafé Houten mee aan dit project.

Nederlandse Repaircafé 's gaan oude smartphones inzamelen en ReplaceDirect knapt ze op en repareert ze indien nodig. Vervolgens worden de opgeknapte smartphones via de Nederlandse Repaircafé 's aangeboden aan personen met een smalle beurs. Smartphones die niet meer te repareren zijn worden op een ecologisch verantwoorde manier gerecycled.

Maar wij gaan uiteraard gewoon door met onze gewone maandelijkse activiteiten.

Ook komende zaterdag 11 februari bent u vanaf 10 uur van harte welkom bij het Repaircafé aan de Putterhaag 2 met uw defecte spullen. Wij zullen ons best doen om te repareren wat te repareren is.

Neemt u wel van uw elektrische apparaat, laptop, telefoon of tablet snoer, voeding en/of oplader mee. Wij hebben veel, maar niet alles. Dat geldt trouwens ook voor reserve onderdelen. Als een onderdeel besteld moet worden, betekent dat vaak dat de reparatie pas kan worden afgemaakt tijdens een volgend Repaircafé.

U kunt ook met uw te vermaken of te herstellen kleding komen. Onze naaisters zullen ook weer aanwezig zijn. En weet u al dat u ook met klein meubilair en fietsen kunt komen?

Tot uiterlijk 13.30 uur kunt u zich aanmelden. Later kan niet meer, omdat wij echt om 14.00 uur alle onderhanden reparaties afgerond moeten hebben.

Dus tot komende zaterdag aan de Putterhaag 2 vanaf 10.00 uur.

Tot aan de zomervakantie zijn wij er verder nog op 11 maart, 8 april, 13 mei en 10 juni.

En bent u nog nooit bij het Repaircafé geweest en wilt u wel eens zien hoe het daar toegaat? Bekijkt u dan het YouTube filmpje van onze vloggende wethouder van zijn bezoek aan het Repaircafé.

En ook een interessant artikel over de Repaircafé 's in de USA:

https://mobile.nytimes.com/2017/01/18/us/repair-cafe.html?smid=nytcore-ipad-share&smprod=nytcore-ipad&referer=http://m.facebook.com

PS: We hebben nieuwe naaisters nodig! Kom zaterdag kijken.