• Joop heeft al heel wat erfgoed in mogen lijsten.

    Joop Weerheim

De keuze van… de lijstenmaker!

05-11-2017, 17:20 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 6 november 2017, 16:46 tot vrijdag 12 januari 2018, 00:00

Locatie:

, Houten
kunst@cultuurnachthouten.nl
Houten

2018 Is het jaar van het Europees cultureel erfgoed. Een mooier thema kun je haast niet bedenken voor het organiseren van een Cultuurnacht. Je woont in Houten maar wat was daar vroeger? Ook Cultuurnacht Houten springt hier op in en het zal dan ook niemand verbazen dat het thema voor volgend jaar Erf Goed is. De Cultuurnacht vindt volgend jaar plaats op 24 maart.

Voorafgaand aan de Cultuurnacht wordt ook dit jaar weer de expositie "De keuze van…?" georganiseerd. Voor deze tentoonstelling wordt ieder jaar een Houtenaar uitgenodigd om een keuze te maken uit ingezonden werk. In de periode rond de Cultuurnacht zal ingezonden werk vrij toegankelijk tentoongesteld worden in Makeblijde. Dit ingezonden werk wordt aangeleverd door mensen uit Houten. Iedereen is vrij om zijn of haar bestaand kunstwerk aan te leveren of speciaal voor de gelegenheid te maken.

Dit jaar worden de kunstwerken gekozen door lijstenmaker Joop Weerheim uit Houten. Joop is Houtenaar in hart en nieren en heeft al menig kunstwerk in zijn werkplaats voorbij zien komen. Artilijst, want dat is de lijstenmakerij waarover het gaat, bestaat volgend jaar 30 jaar, een mooie reden om daar wat extra aandacht aan te schenken.

Dus, heeft u een stukje Erfgoed in huis, of gaat u zelf aan de slag met dit thema, dan zien we uw kunstwerk graag tegemoet. Uiteraard zijn we ook erg benieuwd naar het verhaal dat bij het stukje Erfgoed hoort.

Vindt u het leuk om mee te doen, dan vragen we u hiervoor een foto van het werk, de afmetingen, de herkomst, het verhaal en gebruik van het materiaal, te mailen naar kunst@cultuurnachthouten.nl

Aanmelden kan tot 12 januari.