• Britt met schaal winnares KNLTB WJC

    F.v.Batenburg

Britt du Pree verliest finale Masters maar wint KNLTB Winter Jeugd Circuit ME t/m 12

06-12-2017, 17:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 6 december 2017, 17:16

Locatie:

, Houten
Tulip Tennisvereniging Hilversum
Houten

HILVERSUM, 2/3 DECEMBER. Tulip Tennisvereniging Hilversum.

Door het verrassend winnen van het 1e A-Circuit en bereiken van de finale van het 2e A-Circuit van de KNLTB Winter Jeugd Circuit (WJC) ME t/m 12 2016-2017 was de 10-jarige Britt du Pree van TC Atalanta -trainend bij BK Tennis Academy in Doorn- als eerste geplaats voor de Masters in weekend van 2 en3 december. Tijdens de Masters spelen de acht beste kinderen in de leeftijdscategorie t/m12, t/m 14 en t/m 16 van het WJC in twee poules om vervolgens tegen de op dezelfde plek geëindigde speler van de andere poule te spelen. Met de Masters wordt ook het WJC afgesloten en beginnen de ranglijsttoernooien.

In de eerste poulewedstrijd moest Britt het zaterdag 2 december opnemen tegen een onbekende als 8e geplaatste speelster. Op papier een makkelijke tegenstander. Door het goede spel van haar tegenstander en doordat Britt nog niet scherp was, werd het een zware wedstrijd. Desondanks wist Britt na de eerste set verloren te hebben, alsnog na ruim twee uur spelen met 1-6 6-4 6-1 te winnen. In de tweede poulewedstrijd moest Britt het opnemen tegen de derde geplaatste speelster. Deze wedstrijd ging iets vlotter en werd door goed en slim spel met 6-1 6-2 gewonnen. Hierdoor was Britt sowieso al tweede binnen de poule, maar moest nog steeds de derde poulewedstrijd worden gewonnen om de finale van de Masters te bereiken.

Zondag 3 december stond de derde en laatste poulewedstrijd tegen de vijfde geplaatste speelster op het programma. Door goed en slim spel werd deze goede en zeer hard slaande tegenstander makkelijker dan veracht met 6-3 6-0 verslagen en bereikte Britt voor de derde achtereenvolgende keer de finale.

In de finale trof Britt de als vierde geplaatste speelster, die verrassend poulewinnaar was geworden. De eerste set ging met 6-3 naar Britt, maar haar steeds beter spelende tegenstander won verrassend de tweede set met 2-6. Wat volgde was een verbeten strijd om ieder punt. Na drie matchpoint overleefd te hebben ging de derde set met 5-7 naar haar tegenstander. Ondanks het verlies van de finale van de Masters, werd Britt uiteindelijk toch winnares van het gehele WJC en mocht ze de schaal in ontvangst nemen en werd de 1e plaats op de ranglijst behouden. Al met al een fantastisch en verrassend begin van het nieuwe tennisseizoen.