• Britt du Pree

    Francis van Batenburg

Britt du Pree bereikt 1e plaats KNLTB Jeugd Ranglijst ME t/m 12

23-11-2017, 23:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 23 november 2017, 23:13

Locatie:

Kininelaantje 12, Houten
Hilversum Tulip Tennisvereniging
Houten

HILVERSUM, 18/10 NOVEMBER. Tulip Tennisvereniging Hilversum.

Door het verrassend winnen van het 1e A-Circuit KNLTB Winter Jeugd Circuit (WJC) ME t/m 12 2016-2017 was de 10-jarige Britt du Pree van TC Atalanta -trainend bij BK Tennis Academy in Doorn- als eerste geplaatst tijdens het 2e A-Circuit het weekend van 18 en 19 november.

In de 1/8 finale moest Britt het zaterdag 18 november opnemen tegen een qualifier die zich vanuit het 2e B- circuit had geplaatst. Door het goede spel van haar tegenstander en doordat Britt niet helemaal fit aan het toernooi begon, werd het een zware wedstrijd. Desondanks wist Britt na de eerste set verloren te hebben alsnog na drie uur spelen met 4-6 7-5 6-4 te winnen. In de ¼ finale moest Britt het opnemen tegen de als zevende geplaatste speelster. Deze wedstrijd ging iets vlotter en werd met door goed en slim spel met 6-3 6-2 gewonnen. Hierdoor plaatste Britt zich bij de laatste vier speelsters van het toernooi. Vroeg naar bed en proberen enigszins te herstellen voor de volgende dag.

Zondag 19 november stond de halve finale tegen de als derde geplaatste speelster op het programma. Door goed en slim spel werd deze goede tegenstander makkelijker dan veracht met 6-2 6-4 verslagen en stond Britt gezien haar leeftijd en fitheid wederom verrassend in de finale.

In de finale trof Britt de als vierde geplaatste speelster, die vorige A-circuit nog eerste geplaatst was, maar verrassend in de halve finale en de wedstrijd om de derde plaats had verloren. Ondanks hard vechten, was Britt op en moest uiteindelijk met 4-6 5-7 buigen en genoegen nemen met een 2e plaats. Gezien de fitheid een fantastisch resultaat en genoeg om de eerste plaats op de KNLTB Jeugd Ranglijst ME t/m 12 in te nemen. Een onverwachte hoogtepunt in de stormachtige tenniscarrière van de pas 10 jarige Britt. Daarnaast mag Britt haar 1e plaats op de ranglijst gaan verdedigen tijdens de Masters op 2 en 3 december waar de beste acht meisjes van het WJC aan deelnemen in twee poules. Met de Masters wordt ook het WJC afgesloten.