• Bijendag

    Botanische Tuinen Utrecht
  • Bijendag

    Botanische Tuinen Utrecht
  • Bijendag

    Botanische Tuinen Utrecht

16 juli Bijendag in de Botanische Tuinen

30-06-2017, 12:22 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 16 juli 2017, 10:00 tot 16:30

Locatie:

, Houten
Botanische Tuinen Utrecht
Houten

Vrolijke zoemers voor het algemeen nut

Ook dit jaar is iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van bijen en het houden ervan weer van harte welkom in de Tuinen. Op 16 juli is het Bijendag (een week ná het nationale Imkerweekend) in de Botansiche Tuinen Utrecht en houdt onze imker open huis bij de bijenstal naast de Ontdektuin. Onze imker vertelt over het houden en verzorgen van bijen, vlecht klassieke bijenkorven van stro en geeft demonstraties met de bijenkasten. In het scholierenlab in de kassen laat Dr. Henri Groeneveld zien wat een enorme verscheidenheid aan insecten in onze tuinen scharrelt en vertelt tuinman Joris van Velthoven alles over natuurlijk imkeren. Hier kunt u ook een kijkje nemen bij het honingslingeren; voor kinderen is er dan een klein potje honing om mee te nemen.

Bijenhotel en "De Tuinfluiter"

Neem ook vooral even een kijkje bij het Bijenhotel waar we uiteenlopende kraamkamers voor solitaire (wilde) bijen hebben ingericht. Wilde bijen expert Arie Koster neemt je om 12.00 en 14.00 uur mee op een zoektocht naar de vele soorten die er in de Tuinen te vinden zijn. De Bijenvereniging is aanwezig met informatie en verkoopt allerlei bijenproducten zoals kaarsen van echte bijenwas, bijensnoepjes en natuurlijk honing.

Tevens kun je met een gids van Vogelbescherming Nederland mee op zoek naar de verschillende vogels in de tuin en ze van dichtbij bewonderen in "De Tuinfluiter", onze vogelkijkhut, die begin dit jaar geopend is.

Vlinders

Een bezoek aan het imkerweekend is natuurlijk prima te combineren met een bezoek aan het Tropisch Vlinderfestival in de Kassen van de Botanische Tuinen. Ook daar zijn insecten, maar dan met allerlei prachtige kleuren en een speciaal ingerichte kas vol tropische planten. Een mooie combinatie. Uiteraard bent u ook van harte welkom in de rest van de prachtige tuin rondom Fort Hoofddijk.