Columns

Columnist:

Raadspraat

Beste Sinterklaas,

Het is vandaag 5 december. De dag waar heel veel Houtenaren, jong en oud, naar uitgekeken hebben: wat komt er straks uit uw veelbesproken zak tevoorschijn en strookt dat op enigerlei wijze met onze ingediende verlanglijstjes?

Columnist:

Raadspraat

Schuld in Houten

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden. Dat zijn schulden waar iemand zelf niet meer uit kan komen en hulp bij nodig heeft. Hebben we in het rijke Houten wel een probleem? Zeker wel!

Columnist:

Raadspraat

raadspraat

Ooit kom ik terug

Daar zit ik dan. Tussen de verhuisdozen in Utrecht (Zuilen) schrijf ik voorlopig mijn laatste raadspraat. 250 woorden die mijn verdriet moeten verwoorden. Past dat wel?

Columnist:

Raadspraat

Houten en de regio

Eind oktober werden we als raad door onze wethouders bijgepraat over diverse ontwikkelingen in onze U-10-regio (gemeenten Utrecht, Houten, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Nieuwegein, Ijsselstein, Woerden, Zeist, De Bilt, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrecht, Vianen), zoals de woningbouw, energietran

Columnist:

Raadspraat

Hotspot Houten

Op 26 oktober werd de Groene Hotspot Houten geopend. De eerste in Nederland! Een online en fysieke community waarin iedereen die iets te betekenen heeft in de groene sector wordt samengebracht.

Columnist:

Raadspraat

Afval dump je niet in de berm

Binnenkort wordt de begroting voor 2019 in de gemeenteraad besproken. Daarin staat wat we willen bereiken, hoe we dat gaan doen en wat dat mag kosten. Eén van de punten gaat over de openbare ruimte.

Columnist:

Raadspraat

Bouwen!

In 2002 ben ik met ons jonge gezin in Houten komen wonen. Waarom was Houten voor ons een logische keuze? Allereerst het ruime aanbod van fijne, betaalbare eengezinswoningen.

Columnist:

Raadspraat

Omzien naar elkaar

Houten is een prachtige gemeente met veel groen, veel fietspaden en mooie voorzieningen. We zijn trots op de kindvriendelijke leefomgeving en onze menselijke maat.

Pagina's