Columns

Columnist:

Raadspraat

Trots!

Vorige week maandag was letterlijk een top-avond, een topSPORTavond, een avond waarin velen getuige waren van hoe Houten presteert op sportgebied. Ons eigen sportgala, een groots jaarlijks terugkerend evenement in hartje Houten.

Columnist:

Raadspraat

Ons klimaat

Energieneutraal in 2040: dat willen we in Houten. Mooie gedachte, maar hoe doe je dat? De gemeente maakt een klimaatplan. Oké, dan hebben we een kapstok. Dan weten we waar we naar toe moeten. In grote lijnen en op papier. Het zullen mooie woorden zijn, maar wat kunnen we daar in de praktijk mee?

Columnist:

Raadspraat

Vuurwerk

De eerste maand van het jaar zit er alweer bijna op, Blue Monday is (gelukkig) voorbij en ik heb genoten van de prachtige bloedmaan. Toch wil ik nog terugblikken op de jaarwisseling: GroenLinks ontving namelijk een recordaantal meldingen (142) op het Meldpunt Vuurwerkoverlast.

Columnist:

Raadspraat

Wonen is hoognodig

Iedereen ziet wel het belang in van het hebben van woonruimte. Voor elk persoon of gezin geldt dat wanneer wonen eenmaal goed geregeld is, dat dit enorme rust biedt. Maar die rust is er lang niet voor iedereen.

Columnist:

Raadspraat

Nieuwjaarsreceptie

Een gloednieuw jaar is weer aangebroken. Het perfecte moment om bij elkaar te komen, om elkaar nieuwjaar te wensen. Om terug te blikken op het voorbije jaar. Om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Wat zal 2019 ons brengen?

Columnist:

Raadspraat

Laadvermogen

Het laadvermogen van de Houten, wat is dat? De hoeveelheid stroom die wij kunnen opslaan? Of het aantal vrachtauto's dat wij in Houten hebben? Nee, in het gemeentehuis leerde ik laatst dat dit gaat over hoeveel huizen er in Houten bij gebouwd kunnen worden.

Columnist:

Raadspraat

Beste Sinterklaas,

Het is vandaag 5 december. De dag waar heel veel Houtenaren, jong en oud, naar uitgekeken hebben: wat komt er straks uit uw veelbesproken zak tevoorschijn en strookt dat op enigerlei wijze met onze ingediende verlanglijstjes?

Columnist:

Raadspraat

Schuld in Houten

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden. Dat zijn schulden waar iemand zelf niet meer uit kan komen en hulp bij nodig heeft. Hebben we in het rijke Houten wel een probleem? Zeker wel!

Pagina's