Columns

Anders omgaan met tradities

Nederland is een land van tradities. Tradities zijn onderdeel van onze cultuur. Ze zijn er in vele vormen en zijn een herkenbare herhaling die we prettig vinden.

De boeren: geef ze onze waardering!

De afgelopen weken was er veel aandacht voor de boeren: niet alleen door de demonstratie in Den Haag maar ook door advertenties in landelijke kranten die uitdragen dat men trots is op onze boeren. En terecht!

Houten natuurlijk vooruit!

Het groen in onze gemeente koesteren en verbeteren zodat Houtenaren ervan kunnen genieten en zodat tegelijkertijd de biodiversiteit wordt vergroot. Dat is een van de ambities van het collegeprogramma 2018-2022 van onze gemeente.

Canon van Houten

Als u dit leest bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in politiek en heeft u na Prinsjesdag heel wat zware politieke debatten in de Tweede Kamer op TV kunnen volgen. Vandaar dat ik nu iets luchtigers vanuit de Houtense politiek wil aansnijden.

Columnist:

Raadspraat

Vakantie voorbij!

Wat een mooie start voor een nieuwe burgemeester, zo aan het begin van de zomervakantie. Alle vergaderingen stoppen, veel mensen gaan op vakantie om hun accu weer op te laden of blijven in en rond het eigen huis om al die klussen die zijn blijven liggen nu eens echt aan te pakken.

Columnist:

Raadspraat

Jonge pensionado's!

'Het zou toch geweldig zijn als mensen aan het eind van hun werkzame leven met open armen ontvangen worden door de Houtense samenleving en gevraagd worden een bijdrage te leven aan de maatschappij?' Die oproep deed een groep enthousiaste jonge pensionado's op de motiemarkt, waar initiatieven uit

Columnist:

Raadspraat

Mooie woorden

De boekenmarkt van Amnesty op het Rond vind ik altijd een feestje.  

Een moment om onbeschaamd een grote stapel boeken mee naar huis te slepen.  

Op zoek naar mooie woorden.  

Woorden die je kunt delen met anderen. 

Woorden om te proeven op je tong.  

Pagina's