• Wouter van den Berg

    SGP

Zonder buitengebied is Houten niet compleet!

Van oudsher is Houten een fruitdorp. Een dorp van hardwerkende agrarische ondernemers in het buitengebied. En waar merk je dat beter dan fietsend over de Beusichemseweg in 't Goy. Zeker als de zon schijnt en de bomen in bloei staan. Het is trouwens wel de hoogste tijd dat dat vrijliggende fietspad naar de Goyerbrug er nu eindelijk eens komt. Vraag dat maar aan Gijs van Leeuwen.

En als het dan toch zomer is, rij dan zeker via de Lekdijk richting Tull en 't Waal. Hoewel wat verscholen, is het prachtige Fort Honswijk niet te missen. Het Fort waar de afgelopen maanden zoveel discussie over is geweest. Dat moet níet ontwikkeld worden tot 'topattractie' met 100.000 bezoekers per jaar. Daar is de smalle Lekdijk helemaal niet op berekend. Ook is er geen draagvlak in de omgeving. Geen overhaaste stappen nemen maar samen met kundige en betrokken Houtenaren werken aan een beter plan.

Al fietsend snap je het wel. Het Eiland van Schalkwijk is een gebied waar veel mensen van willen genieten. En terecht! Al wandelend of fietsend genieten van de natuur, landbouw en historie. Om op die manier van het gebied te kúnnen genieten moeten we geen grootschalige en luidruchtige evenementen toestaan en verkeersoverlast verder terugdringen.

Via Tull en 't Waal ga je naar Schalkwijk. Wat opvalt is dat de kwaliteit van de fietspaden in het buitengebied slechter is dan in Houten zelf. Fietsstad Houten onwaardig. Op de Jonkheer Ramweg zie je aan je rechterhand de Schalkwijkse Wetering met de karakteristieke bruggen. Ook de Sint-Michaëlkerk en de Brinkkerk met z'n pas opgeknapte kerktoren staan er mooi bij. Dankzij de SGP kan zelfs de vlag weer uit.

Via de Schalkwijkseweg kom je weer aan in Houten.

Daar realiseer je je: zonder buitengebied is Houten niet compleet.

Deelt u deze visie? Stem dan op 21 maart op SGP-Houten, lijst 9.

Wouter van den Berg

Fractievoorzitter SGP-Houten