• René Speksnijder

Vrijwilligers zijn goud waard!

Vrijwilligers maken op talloze plekken het verschil in onze samenleving. Zonder vrijwilligers zou uw sportvereniging, de (basis)school van uw kinderen of de bibliotheek niet of nauwelijks meer kunnen functioneren. Vrijwilligerswerk is het kloppend hart van veel maatschappelijke initiatieven. Zonder al die mensen die zich belangeloos voor een ander inzetten, kun je eigenlijk niet meer van een samenleving spreken.

Om vrijwilligers in Houten te laten merken dat ze gezien en gewaardeerd worden, heeft ChristenUnie Houten het initiatief genomen voor de Houtense Helperstour 2017. We gaan één a twee keer per maand bij een vrijwilliger in Houten op bezoek. Namens de ChristenUnie Houten reiken we dan een gouden medaille uit om onze waardering uit te spreken voor het mooie werk dat de vrijwilliger verricht voor anderen en daarmee ook voor de Houtense samenleving in het algemeen.

Inmiddels hebben we de eerste twee medailles uitgereikt. Op 18 juni was de primeur voor Wytze Bezemer en zijn team van Athletes in Action (AIA) sportcommunity. Een groep jonge vrijwilligers die wekelijks een vrij toegankelijke sportactiviteit voor jongeren in Houten organiseert. En op 28 juni was het de beurt aan Ria Frowijn die namens de TaalSpeelGroep Houten een medaille kreeg omgehangen. De TaalSpeelGroep Houten organiseert iedere week een middag voor kinderen van nieuwkomers waar ze in een leuke en veilige omgeving de Nederlandse taal kunnen oefenen.

Twee mooie voorbeelden van vrijwilligerswerk waar ChristenUnie Houten grote waardering voor heeft. En die waardering willen we dan ook graag uitspreken door middel van onze Houtense Helperstour. Want vrijwilligers zijn het goud van onze samenleving!

René Speksnijder

Raadslid ChristenUnie Houten