• Vincent van Polanen Petel

    Henk Koetsier

Trots op Houten

Sinds ik 23 jaar geleden in Houten ben komen wonen is er veel veranderd. Houten-Zuid kwam erbij, er staan windmolens en er is een succesvol theater aan de Slinger. Als PvdA hebben we graag meegebouwd aan een groter maar ook leefbaar Houten. Minder in het oog springende veranderingen, maar net zo belangrijk zijn voorzieningen als de gemeentelijke bijdrage aan de zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, de realisatie van het logeerhuis aan het Lunet aan de Snel, en het ombouwen van kantoren tot woningen waar wethouder Jocko Rensen zich sterk voor heeft gemaakt. Met een schitterend resultaat, zoals aan de Molenzoom te zien is.

Zonder vrijwilligers draait de samenleving niet. Vrijwilligers zijn de doeners die het verschil maken. Ook de Houtense vrijwilligers dragen de sportverenigingen, houden de Techniekfabriek in de lucht, verzorgen het vervoer per golfkar. De PvdA Houten brengt graag een ode aan de vrijwilligers die het leven in Houten voor anderen lichter maken. Zo hebben we afgelopen weekend de vrijwilliger van het eerste uur bij tennisclub 't Goy in het zonnetje gezet. En ook de komende vier jaar willen we ondersteuning bieden aan vrijwilligers, bijvoorbeeld met wijkbudgetten om initiatieven in de wijk mogelijk te maken.

En er zijn er genoeg uitdagingen voor de gemeente. Fort Honswijk staat nu in de belangstelling, maar wat dacht u van de jeugdzorg, waar we met minder geld in een alsmaar groeiende behoefte moeten voorzien? Of van de noodzaak om meer betaalbare woningen te bouwen?

Ik ben er van overtuigd dat met gezamenlijke inzet wij ook trots kunnen zijn op wat we in de komende jaren gaan bereiken.

Als u wilt reageren, graag! Ik kijk uit naar uw reactie via pvdahouten@xs4all.nl.

Vincent van Polanen Petel, steunfractie en commissielid PvdA