• Agna van Rees

    ChristenUnie Houten

Mooie woorden

De boekenmarkt van Amnesty op het Rond vind ik altijd een feestje.  

Een moment om onbeschaamd een grote stapel boeken mee naar huis te slepen.  

Op zoek naar mooie woorden.  

Woorden die je kunt delen met anderen. 

Woorden om te proeven op je tong.  

Woorden die klinken als een klok. 

Nou, zo ongeveer kunnen woorden bij mij werken. Woorden die iets duidelijk willen maken. Een verhaal vertellen. Meer zakelijk: communicatie. 

Ik deel graag een aantal ervaringen met u. 

Tijdens de laatste raadsactiviteit droomden we over Houten 2040.  

Velen van u hebben daar ook een bijdrage aan geleverd; wellicht herkent u dit geluksgevoel. 

Zo'n moment waarop even alles mogelijk is: over 20 jaar kom je via de meanderende oprijlaan – de Molenzoom - naar het centrum van Houten: Piazza del Rond. 'Meanderende oprijlaan', in die stad wil je dan toch gewoon wonen! 

Houten is een geplande stad; ook die zin kwam langs bij de Ruimtelijke Koers. Dat klinkt in eerste instantie weinig poëtisch, maar als ik er dan wat verder op kauw, krijgt het toch meer kleur, wordt het wel een verhaal. Over Houten is nagedacht, er is hard aan gerekend en zo kon de Fietsstad ontstaan. Houten is een grote wiskundesom. Je kunt het op je vingers natellen. Houten klopt heel erg! 

Mooie woorden in een collegebrief, ook dat kan. Toen wij een tijdje geleden de collegebrief over de Perenboomgaard in Schalkwijk kregen, heb ik echt een smiley gezet bij perenboomgaard! Zo fijn dat dit mooie woord voor altijd verbonden is met de historie van Houten.

Als laatste noem ik mooie woorden die ik vond in 1 van de 10 boeken die ik scoorde bij Amnesty. De joodse Lapide schrijft:  

'Vrede-stichters' (…) Het gaat om aanmoedigen, zorgvuldig tot elkaar brengen, het zoeken van subtiele toenaderingsmogelijkheden, de sluipjacht naar ontspanning.  

Een zin om van te smullen.  

Op naar een zomer vol mooie woorden! 

Agna van Rees, ChristenUnie Houten