• Ruud Vis

    VVD Houten

Houten verbindt

Ik vraag regelmatig aan mensen binnen onze gemeente wat ze waarderen aan Houten, maar ook wat er verbeterd zou kunnen worden. Vaak antwoorden ze dat ze het fijn vinden dat Houten de voorzieningen van een grote stad heeft, maar nog steeds wel dorps is gebleven. Laatst sprak ik op een Houtens food-festival met een kennis en we waren het met elkaar eens dat dit toch wel erg genieten is. Laten we die initiatieven waarderen. En wat te denken van Schalkwijk, 't Goy en Tull en ' t Waal waar het volop bruist van saamhorigheid bij verschillende evenementen. Ik vind het fijn te zien dat mensen zich hier prettig voelen, zich goed kunnen vermaken. Waar voor ieder wat wils is en iedereen zichzelf kan zijn.

Natuurlijk zijn er punten waarvan ik vind dat die beter kunnen en ook moeten. Op mijn vraag wat het minst leuke is aan Houten antwoordde mijn jongste dochter: dieven. Ze heeft natuurlijk gelijk. Ik maak me zorgen over de toename van het aantal autoinbraken. Door onze prima infrastructurele voorzieningen en onze unieke ligging kent Houten ook de keerzijde hiervan: het mobiel banditisme. Hier blijf ik continu de verantwoordelijken op bevragen hoe we dit probleem kunnen aanpakken.

Gelukkig pakken de inwoners van Houten ook zelf hun verantwoordelijkheid om zaken aan de kaak te stellen of op te lossen. Met het gebruik van nieuwe communicatiemiddelen zijn we razendsnel geïnformeerd en extra alert op wat er in onze directe leefomgeving gebeurt. Een prachtige en nuttige ontwikkeling welke bijdraagt aan het tegengaan van inbraken en vandalisme maar ook om bijvoorbeeld de kwaliteit van de openbare ruimten onder de aandacht te brengen.

Laten we naast deze onderlinge aansluiting via het internet elkaar ook vooral blijven ontmoeten in winkels en op pleinen. Want Houten bruist vooral buiten.

Ruud Vis

Raadslid VVD-Houten