• Houten kiest

    Gemeente Houten

Houten kiest

Vorig jaar zijn we op deze plek gestart met een wekelijkse column verzorgd door een van de negen politieke partijen in de gemeenteraad. Hopelijk heeft u de bijdragen kunnen waarderen. De raadsleden zijn in ieder geval enthousiast. Zij zien de rubriek Raadspraat als een mooie manier om u te kunnen informeren over de onderwerpen die in Houten spelen en hun visie daarop. Wij zijn dan ook verheugd dat het Houtens Nieuws na de komende gemeenteraadsverkiezingen door wil gaan met de column. Nieuw is dat de burgemeester ook regelmatig een bijdrage zal aanleveren.

Weet u ondertussen al op wie u gaat stemmen? Negen partijen doen mee met de gemeenteraadsverkiezingen met in totaal 185 kandidaten. Welke 29 kandidaten straks de nieuwe volksvertegenwoordigers in de raad worden, dat is helemaal aan u.

Om uw keuze te vergemakkelijken brengt de gemeente de verkiezingskrant uit. In de Verkiezingskrant stellen de partijen die aan de verkiezing meedoen zich voor. Ook de digitale keuzehulp 'MijnStem" helpt bij het kiezen. U geeft met een schuifbalk aan hoe u over een stelling denkt en u krijgt de partijen die het meest aan uw wensen voldoen op volgorde aangeboden. Handig is ook dat u per stelling kunt kijken waar de verschillende partijen op de schuifbalk staan. Zo kunt u heel snel uw eigen mening vergelijken met die van de partijen. Wilt u de kandidaten in levenden lijve zien? Dat kan tijdens het slotdebat op donderdag 15 maart in Cultuurhuis Schoneveld of op de verkiezingsmarkten. Zaterdag 17 maart heten de partijen u welkom op Het Rond.

Meer informatie vindt u op de speciale verkiezingswebsite: Houten.nl/HoutenKiest.

Veel succes met het bepalen van uw keuze!

Griffe, gemeenteraad Houten