• Tijm Corporaal

    GroenLinks

Hotspot Houten

Op 26 oktober werd de Groene Hotspot Houten geopend. De eerste in Nederland! Een online en fysieke community waarin iedereen die iets te betekenen heeft in de groene sector wordt samengebracht. Wethouder Hilde de Groot, bestuursvoorzitter Annemarie Moons van het Wellant College en Egbert Roozen van de Branchevereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners bevestigden hierbij het belang van samenwerking. Want Nederland verandert en door het opleiden van "stadsboswachters" krijgen we mensen met verstand van klimaatverandering en hart voor de stad.

Op 11 oktober was het Coming Out dag. Een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor het uitkomen voor je seksuele voorkeur. Deze dag is speciaal bestemd voor LHBT'ers. Als je hetero bent, hoef je daar immers niet voor uit te komen, want dat is de norm. Als jij als man op mannen valt of als vrouw op vrouwen of bi- of transseksueel bent dan wordt dat nog steeds gezien als 'anders' en is het nodig dat je dat speciaal aankondigt aan je vrienden en familie. Maar dat aankondigen is niet zo eenvoudig. Veel jongeren wachten er uit angst voor reacties van hun omgeving lang mee om naar buiten te treden. Met Coming Out dag verlagen we de drempel voor de jongeren en maken we het normaler voor de samenleving.

Op Coming Out dag gingen wethouders Hilde de Groot en Jana Smit op bezoek bij Het Houtens en de Heemlanden om de regenboogvlag (als symbool voor de veelheid aan seksuele voorkeuren) te hijsen en in gesprek te gaan met leerlingen. Wij zijn blij met deze toegenomen aandacht. Niet voor niets tekenden bijna alle Houtense partijen dit voorjaar het COC's Regenboog Stembusakkoord, waarin zij beloofden de LHBTI gemeenschap actief te zullen steunen. Volgend jaar een nieuwe hotspot voor Nederland? Dan, omdat de regenboogvlag die dag gehesen wordt op alle Houtense scholen en op het gemeentehuis!

Heeft u vragen? Mail dan tcorporaal@groenlinks.nl

Tijm Corporaal,

fractievoorzitter GroenLinks