• Burgemeester Wouter de Jong

    Gemeente Houten

Geluk

Nederland is een gelukkig land. Afgelopen week kwam de brede welvaartmonitor van het CBS uit en daaruit blijkt dat we in Nederland weer op alle aspecten van welvaart, welzijn en geluk hoog scoren. Zeer hoog zelfs in vergelijking tot andere landen. En, zeg ik er dan altijd bij, in Nederland scoort Houten extra hoog.

Familieleden uit het buitenland die hier op bezoek komen zijn altijd onder de indruk van ons groene, rustige, veilige en leefbare Houten. Laten we het koesteren.

Betekent dat dan dat alles en iedereen ok is? Natuurlijk niet, want ook de extra hoge score op leefkwaliteit in Houten houdt nog niet in dat iedereen het dan ook zo goed heeft. Mensen vragen weleens aan mij: 'Burgemeester, waar zou u nou willen dat we extra aandacht aan geven?' Dan zeg ik steevast: 'Aan de mensen in je eigen buurt, op je werk'. Ook in Houten zijn mensen eenzaam, chronisch ziek, depressief. Ze worstelen met verlies en verdriet of zijn overbelast door mantelzorg. Ken jij de mensen in je eigen buurt? Ken je de persoonlijke situatie van je collega? Heb je weet van verdriet, ziekte, eenzaamheid of behoefte aan aandacht en steun? Onze levens zijn gevuld met werk, vrienden, familie, sport, vakanties, maar vergeten we de buurvrouw of de collega niet die ons ook even nodig heeft? Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van ons leven er dan nog verder op vooruit gaat!

Wouter de Jong
Burgemeester van Houten