• Griëtte Vonck

Een bloeiend Houten

We wonen met ons gezin nu een jaar of acht in Houten. Ik geniet van alle faciliteiten die Houten biedt; twee treinstations, veel voorzieningen op gebied van sport, zorg en onderwijs, gezellige horecavoorzieningen etc..

Voor veel mensen is dat wat Houten is; vooral heel erg praktisch.

En toch…. Ik geloof dat Houten meer kan zijn dan alleen praktisch. Mijn drijfveer om politiek actief te zijn voor de ChristenUnie Houten is om me in te zetten voor de bloei van Houten.

Een bloeiend Houten, dan zie ik het Rond waar volop activiteiten zijn voor Houtenaren, van een ijsbaan tot een stadsstrand tot een stadsfestival. Ik zie winkelstraten waar het een drukte van belang is, waar muziek gemaakt wordt en waar een scala aan kleine ondernemers en ambachtelijke winkels zich hebben gevestigd. Een bruisende plek waar mensen elkaar ontmoeten.

Vervolgens fiets ik langs de boomrijke fietspaden door de wijken en zie meergeneratiewoningen en leefgemeenschappen waar mensen naar elkaar omzien. Kees en Tinie van ruim 70 drinken koffie met Joost van 30, die even niet zo lekker zit. Hij is eenzaam en heeft tijdelijk een plek gekregen naast Kees en Tinie. Op zijn beurt rijdt hij Tinie geregeld naar het ziekenhuis.

Een bloeiend Houten staat voor de ChristenUnie gelijk aan een samenleving waarin Houtenaren verantwoordelijkheid nemen voor elkaar. Waarbij de overheid dat ondersteunt en mogelijk maakt.

Mooie voorbeelden daarvan zijn 'Haag en Hof' of het Wereldhuis.

Houten heeft alles in zich om meer dan praktisch te zijn. Als wij Houtenaren ons met al onze middelen en capaciteiten inzetten voor de bloei van onze woonplaats, dan komen mensen hier tot hun recht, ook als onderlinge verschillen groot zijn. Voor dát Houten wil ik gaan. Heeft u daar ideeën over of wilt u graag meedoen? We horen het als fractie graag!

Griëtte Vonck

Commissielid ChristenUnie Houten

fractie@houten.christenunie.nl