• René Speksnijder

    ChristenUnie

Beste Sinterklaas,

Het is vandaag 5 december. De dag waar heel veel Houtenaren, jong en oud, naar uitgekeken hebben: wat komt er straks uit uw veelbesproken zak tevoorschijn en strookt dat op enigerlei wijze met onze ingediende verlanglijstjes?

Hierbij geldt ongetwijfeld het Sinterklaas-principe: als je je vraag niet goed definieert, dan krijg je een resultaat waar je mogelijk niet blij mee bent. In dat kader willen we alvast een verzoek indienen voor uw komst in 2019. We realiseren ons dat het een tikkeltje aan de vroege kant is, maar dat geeft u maximale ruimte om de nodige voorbereidingen te treffen.

Onze vraag heeft betrekking op de kleur van uw zeer gewaardeerde assistenten. Wij zijn natuurlijk blij dat uw intocht in Houten zo goed is verlopen, zonder nare incidenten zoals die in een aantal andere gemeenten hebben plaatsgevonden. Maar zoals u ongetwijfeld weet, maken wij ons sterk voor een inclusieve samenleving. Het is daarom onze wens dat uw intocht voortaan een feest voor alle Houtense kinderen zal zijn. Dus ook voor kinderen met een donkere huidskleur.

Daarom vragen wij u concreet om met ingang van 2019 roetveegpieten mee te nemen naar Houten. Het is misschien even wennen, maar ter inspiratie willen wij u graag attenderen op het naar u genoemde journaal zoals dat in de afgelopen weken om klokslag 18.00 uur op de Nederlandse televisie werd uitgezonden.

Mocht de werving en selectie van het roetveeg-personeel onverhoopt niet voorspoedig verlopen, dan biedt de voltallige fractie van de ChristenUnie Houten zich hierbij aan om in november 2019 tijdelijk in uw dienst te treden.

Dank u wel alvast en graag tot ziens in 2019!

René Speksnijder
Fractievoorzitter ChristenUnie Houten
Reageren? rene.speksnijder@houten.christenunie.nl