• Cora Gerritsen

    MARJOLEIN THIJSE

Appeltjes groen

Het is niet te missen, overal fris jong groen. Het is voorjaar. Seizoen van hoop en verwachting van wat komen gaat. De natuur laat zien wat in de winter verborgen was. Als een kleurrijk geheel zal het zich ontvouwen. Dit geldt ook voor de nieuwe coalitie die in de maak is.

Programma's en ideeën van het CDA, GroenLinks, VVD en ChristenUnie worden momenteel bij elkaar gebracht en gesprekken hierover leiden tot een eerste opzet van een coalitieakkoord. Ik maak dat voor het eerst van nabij mee en zie hoe dit met veel energie, scherpte, respect en aandacht gebeurt.

Het huidige college maakte een indrukwekkend overdrachtsdocument van het vele dat in Houten en het buitengebied onderhanden is. Dit vormt een mooie basis om op verder te gaan.

Het goede gaat zeker behouden worden, maar soms kan het óók beter. Het CDA verkiezingsprogramma luidde om die reden: 'Groei naar nóg beter!' De vier beoogde coalitiepartijen geven nu ieder hun kleur aan de plannen voor de komende vier jaar. Tussen het rood-groen van Groen Links, het oranje-blauw van de VVD, en het blauw van de CU, past het frisse appeltjes groen van het CDA goed. Immers met het CDA als middenpartij ontstaat er ook een mooie compositie tussen links en rechts in de Houtense politiek.

Het staat wat mij betreft voor optimisme, gaan voor groei en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden van samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Overtuigd van het feit dat u als geen ander weet wat nodig is, is het CDA een echte partij van de samenleving. Altijd op zoek naar uw ideeën en initiatieven. Blijf ons dus benaderen. Juist deze periode leent zich er perfect voor, want het is nog altijd zo dat uit de dromen van de lente, in de herfst de jam gemaakt wordt!

Cora Gerritsen

Raadslid CDA

coragerritsen@ziggo.nl