• Castellum, station

    TS
  • Castellum, Piazza

    TS

Stijging aantal winkeldiefstallen in Castellum; zorgen bij politie

HOUTEN De politie Houten maakt zich zorgen om een sterke stijging winkeldiefstallen in Winkelcentrum Castellum in Houten-Zuid. 


In een Facebookpost schrijft het korps dat er sinds begin juli maar liefst elf mensen heterdaad werden betrapt. In de meeste gevallen hebben de plegers geen strafblad en wonen ze in de buurt.
,,We begrijpen dat er ook in Houten mensen zijn met financiële en schuldproblemen. Dit rechtvaardigt echter geenszins het plegen van winkeldiefstallen", schrijft de politie op haar account. ,,Het sociaal team van Houten kan u helpen als u schulden heeft."


WINKELIERS LETTEN EXTRA OP Winkeliers zijn de diefstallen meer dan dan zat en controleren tassen als ze iemand verdenken van proletarisch winkelen. Volgens de de huisregels van bepaalde supermarktketens mag dat.
De ondernemers in het winkelcentrum hebben afgesproken altijd aangifte te doen bij de politie. Dan wordt een dief opgepakt en moet er naast een boete ook nog een bedrag van 181 euro schadevergoeding worden afgetikt bij de supermarkt. Een winkeldiefstal betekent in de meeste gevallen ook een aantekening op het strafblad.