• Lex van Lieshout

Hennepkwekerij in het Oude Dorp ontmanteld

HOUTEN Aan het Plein in het Oude Dorp heeft de politie op 21 november in een woning een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden 228 geoogste planten aangetroffen. De politie heeft de kwekerij geruimd. Er is één persoon, de huurder, aangehouden. 

In de woning waren ook alle materialen aanwezig om een nieuwe kwekerij op te zetten. De politie heeft deze materialen in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast werd er illegaal stroom afgetapt. De gemeente heeft zowel de huurder als de eigenaar van de woning een waarschuwing gegeven. Wordt op deze locatie nog een keer een hennepkwekerij aangetroffen dan wordt het pand voor onbepaalde tijd gesloten.  De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan leiden tot onveilige situaties voor de omwonenden en naastgelegen bedrijven vanwege brandgevaar, overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. 

Heeft u een vermoeden dat er in uw omgeving een hennepkwekerij is of een ander strafbaar feit? Meld dit dan bij de politie tel. 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.