• Kijken naar de Walrussen.

    John van Amerongen

Vervul een wens van een oudere

HOUTEN De vrijwilligers van de Werkgroep Nationale Ouderendag van 'van Houten&co' zoeken nog wensvervullers. Ze zoeken mensen, vrijwilligers, die willen helpen om de ingestuurde wensen van ouderen in vervulling te laten gaan op Nationale Ouderendag vrijdag 6 oktober. Op www.houten.nationaleouderendag.nl kunt u zien welke wensen zijn ingestuurd en waar nog hulp voor wordt gezocht. Paul de Kruijf en Jos Ackema waren al eens vrijwilliger op Nationale Ouderendag en beleefden een fijne dag.

John van Amerongen

Paul de Kruijf: "Vorig jaar las ik in het Houtens Nieuws een oproep voor vrijwilligers om een wens te vervullen voor een oudere medebewoner uit Houten. Dit in het kader van de Nationale Ouderen Dag. Ik weet vanuit mijn privéleven hoe moeilijk het kan zijn voor ouderen om er zelfstandig op uit te trekken. De knoop was snel doorgehakt. Ik heb mij aangemeld en kreeg een wens toegewezen." De dame in kwestie wilde graag een kaasboederij bezoeken waar ze goede herinneringen aan had met haar overleden man. "Al snel bleek in de auto dat leeftijdsgrenzen vervagen als je een klik hebt en gezellig met elkaar een gesprek kan voeren." Paul: "Samen hebben we een kop koffie genomen met een appeltaart en mevrouw vertelde honderd uit over haar herinneringen uit de tijd dat ze regelmatig op een camping kwam vlak in de buurt van de kaasboerderij." Ze vonden allebei dat ze een leuke dag samen hadden gehad.

PLEZIER AAN PLEZIER Jos Ackema was bij een eerdere editie van Nationale Ouderendag vrijwilliger. Hij vond het hartstikke leuk. Hij beleefde veel plezier aan het plezier van de ouderen. "Een lach op hun gezicht bracht een glimlach op mijn gezicht", aldus Jos. Het viel hem alles mee. Hij had ook even gedacht van: "Jee, waar begin ik aan", maar hij vond het heel leuk. Hij beveelt het iedereen aan. "Je doet ook wat voor een ander", zegt één van de vrijwilligsters van de werkgroep. "Ja, dat geeft ook een lekker gevoel", zegt Jos, die ook uitlegt dat je het ook voor jezelf kunt doen. Je helpt iemand anders, maar hebt zelf tegelijkertijd ook een leuke dag. Hij ging met een groepje ouderen en andere vrijwilligers naar Zandvoort. "Als ze met meer zijn houden ze ook zelf onderling de sfeer er in en praten met elkaar." Als vrijwilliger wordt je soms gevraagd om een rolstoel te helpen duwen en gewoon hulp bij praktische dingen. Er wordt niet verwacht dat je een verpleegkundige bent.

WENSVERVULLER Paul: "Een oproep aan alle -jongeren- (18-65 jaar) van Houten om dit spontaan ook eens te doen. Je zult verbaasd zijn  hoe leuk en gezellig zo'n dag ook kan zijn. Ik ben dit jaar weer van de partij." Welke lezers willen een wens van een oudere of oudere(n) helpen vervullen? Welke lezer van 't Groentje Houtens Nieuws wil daar tijd voor maken? Zin in een leuke dag met een goed gevoel? Kijk dan op www.houten.nationaleouderendag.nl. Mail: houten@nationaleouderendag.nl. Of bel 030-8201127.